• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Ambitie
 • Deel 2: verslag Valken’68 trainingskamp Portugal (Carvoeiro).

  Vrijdagavond na het happy hour zat de stemming er goed in. Meester connaisseur Johan de Winter had het prima restaurant Taste uitgekozen voor de verwende bekjes van de Valken’68 selectie. De tapas vonden gretig aftrek. Onder het genot van goed gevulde glazen vloog de song “It’s Brian van Noort” (It’s Virgil van Dijk”) door het restaurant.

  Na het stevige ochtendontbijt ging de reis naar het trainingscomplex van Portomonense (momenteel 9e in de Primeira Liga). Onder de leiding van (assistent) trainer Erwin van der Nagel stond om 10.00 ‘s ochtends een oefenwedstrijd gepland tegen het in de top van de vierde divisie op zondag spelende Kampong. Een prima partij verzorgd voetbal kregen de toeschouwers voorgeschoteld. De sponsors werden voorzien van verse koffie met de lokale delicatesse pastel de nata(het eerste wat meester connaisseur Johan naar binnen werkt als hij in Portugal arriveert).

  Dat de ambitieuze van der Nagel zijn zaakjes goed voor elkaar had, bleek al gauw. De “Vooruit, vooruit!!” ambitievolle aanwijzing schalde over het terrein en leidde tot de 1-0 voor Valken’68. Doelpunt Lars Wietsma. Met rust was het 1-1. Na een 2-1 achterstand kwam Valken’68 na rust op 2-2 door een knappe actie van Samet Arikan. Vlak voor het einde kreeg Valken’68 de 2-3 nog om de oren. Helaas verloren, maar er werd volop karakter getoond. Een prima debuut, bij de afwezigheid van Derek van der Plas, als vervangend hoofdtrainer. Alle credits daarvoor Erwin. Het is niet niks om na jaren als speler van de groep, opeens voor en boven de groep te gaan staan.

  Na de wedstrijd werd de selectie door de sponsors verrast met een gewijzigd uitje. In plaats van het favoriete gezellig winkelen en tweede keus padellen/tennissen werd er koers gezet naar het schitterend gelegen racecircuit Autódromo Internacional do Algarve om te gaan karten. Een 42 tal ging de uitdaging van een kartwedstrijd aan. Het duo Joris van Harmelen/Rick Dijkhuizen was het winnende team. 

  Terug bij het hotel ging een zestal spelers er nog eens even flink tegenaan. Oefenen om op tijd bij het ontbijt te zijn. 1,2,3,4,5 keer een paar honderd meter de heuvel op sprinten om ontbijtfit te zijn.

  Met nog in de avond het vooruitzicht van een diner in Villa Medici, pasta di mamma of pizza di pappa, wederom een topdag in zonnig Portugal.