• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
  • Deel 1 Reisverslag trainingskamp Valken’68 in Portugal (Carvoeiro).

    Vrijdagochtend om 03:00 startte de warming-up met een busreis naar Schiphol. Een zestigtal, veertig spelers, een tiental aan begeleiding en staf en tien sponsoren waren in alle vroegte aanwezig. Alleen hoofdtrainer Derek van der Plas ontbrak. Derek was de dag ervoor voor de tweede keer vader geworden van zoon Tom. Derek van harte gefeliciteerd. En met trainer Mike de Boer, assistent trainers Erwin van der Nagel, Floor van Duijn en Henk van der Nagel trekken we de lijn van de oefenpot tegen Scheveningen (2-1 winst) gewoon door. Dus Derek geen zorgen, geniet ervan!!!

    De organisatie was tot nu toe perfect.De strakke hand van begeleider Johan de Winter duidelijk aanwezig. Voorzorgsmaatregelen waren getroffen. Zo zat het jonge rebelse talent Stijn, die al op jonge leeftijd voor Valken’68 scoorde, keurig tussen twee zeer ervaren begeleiders die de opdracht hadden hem wedstrijdfit te houden voor de oefenwedstrijd van Valken’68 2 tegen Nieuw Leusen 2 deze vrijdagmiddag om 15:00 uur. Aangekomen bij ons fraai aan het strand gelegen Hotel in Carvoeiro verbaasde ik me erover hoe goed onze jongens zich in het buitenland kunnen redden. Op het terras bestelde ze zes kwoisanten in vloeibaar Portugees bij, wat later bleek, een Nederlandse serveerster. Een enkeling zat onder het lekker brandende ook al vroeg aan een koud biertje. Een wijze man van de technische (jeugd)commissie vertelde me dat het geen kwaad kon: “als je zonder drank op niet kan voetballen, kan je dat ook met een biertje op niet”. Ondanks de lange warming-up, het warme zonnetje, wisten onze jongens van Valken’68 2 de 0-0 tegen Nieuw Leusen 2 in stand te houden. Het verzilveren van kansen, die er zeker waren, blijft een terugkerend probleem waar aan gewerkt moet worden. Valken’68 1 werkte een training af op de wedstrijd van zaterdag tegen zondag vierde divisieclub Kampong. Met vandaag nog op het programma happy hour in de Carvoeiro Bar, diner in restaurant Taste en een quiz in het hotel vermaken we hier ons prima. 

    Met dank aan de sponsors Confianza Accountants, H.Star Bloemengroothandel. Arco Fleurs, Diinks BV(Ronald Kuijt), Hans Janssen Blümenexport en C.Haasnoot voor het mede mogelijk maken van dit trainingskamp. Morgen een nieuwe aflevering.