• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • De trainer heeft altijd gelijk. DHC – Valken’68 0-6.

  Een uurtje vroeger dan normaal startte Valken’68 zaterdag de competitiewedstrijd uit bij DHC. Het geplaagde DHC dat bijna zijn voltallig selectie voor aanvang van het nieuwe seizoen zag weggaan naar andere verenigingen en als gevolg daarvan, bouwend aan een nieuw team, dit seizoen al een aantal dikke nederlagen om de oren kreeg en nog steeds na tien wedstrijden op nul punten met 48 doelpunten tegen staat. De 0-0 bij rust tussen DHC en Valken’68 was dan ook vanuit DHC oogpunt een prima prestatie. Dat was dit seizoen nog niet voorgekomen, geen achterstand bij rust. De Valken’68 trainer dacht er het zijne van en greep hardhandig in door na rust twee verse krachten in het veld te brengen. Gezien het spel voor rust waren er wel vier, vijf Valken’68 spelers die in aanmerking kwamen voor een directe wissel. Tot verbazing van de kenners was één van de twee gewisselde spelers Bas Roorda. Bas behoorde volgens hen immers niet tot de die vier/vijf spelers die voor rust niet thuis gaven. Een omzetting, het doorschuiven van laatste man Matthijs de Mooij, naar de door Bas Roorda ingenomen nummer 6 positie, mag mogelijk de reden geweest zijn.  Omdat er door Valken’68 in de tweede helft wel werd gescoord, 6 keer, kan je moeilijk anders concluderen dan dat de trainer het toch weer goed had gezien. Zeker als je kijkt wie de score openbrak. Dat was namelijk de ingevallen Bas van Delft in de 61e minuut na knap voorbereidend werk van Matthijs de Mooij en Marc Langeveld. Dezelfde Bas van Delft maakte in de 64e minuut ook de mooiste goal van de wedstrijd. Vanuit de middencirkel had hij gezien dat de DHC keeper te ver voor zijn doel stond. Met een zuiver afgemeten lob strafte hij dit genadeloos af. Verder waren er nog twee doelpunten van Huig van Duijn en twee doelpunten van Lars Wietsma.

  Opvallend was ook de rentree van Lars Oudshoorn na rust. Na maanden blessureleed en herstel leek het als vanouds te gaan. Toch moest hij zich voor het einde weer laten vervangen. Hopelijk is het een kleine terugslag op de weg terug.

  Klik hier voor meer foto’s van Saam de Mooij

  Opstelling: Jordy Blikman, Thijs de Hollander, Matthijs de Mooij, Rody Redel, Peter Kuijt, Bas Roorda, (46eLars Oudshoorn/85e Martijn Blom), Huig van Duijn, Lars Wietsma, Marc Langeveld, Joshua Cooper(75e Chris Volwater), Samet Arikan (46e Bas van Delft).

   

  Zaterdag 10 December speelt Valken’68 1 thuis tegen HVV, aanvang 14:30 uur.