• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Ambitie
 • Bekeravontuur ten einde. RKAVV - Valken’68 3-1

  Afgelopen zaterdag speelde Valken’68 de achtste finale uit voor de districtsbeker tegen vierde divisionist RKAVV. Het werd een lesje effectiviteit. Binnen 15 minuten stond Valken’68 met 0-2 achter. De zijn lichaam goed gebruikende RKAVV spits Remco Overdevest ontving een bal van achteruit tussen twee Valken verdedigers in en werkte deze in de 2e minuut in het doel. In de vijftiende minuut viel de 2-0. Uit een counter op rechts kon de bij de tweede paal geheel vrijstaande Saeb Khashayar de 2-0 binnen koppen. Een lesje effectiviteit eerste klas, want Valken’68 komt de laatste weken ondanks goed veldvoetbal zelden tot kansen en zeker niet tot scoren. Vanmiddag was dat in de 1e helft dus ook zo. Rust 2-0. 

  Na rust kwam Matthijs de Mooij in de ploeg. De samenwerking tussen Matthijs en rechtsback Pepijn van Duijvenvoorde zorgde voor een aantal goede aanvallen in de tweede helft van Valken’68 kant. In de 55eminuut kreeg Lars Wietsma al middels een voorzet op maat van Pepijn de kans om de 2-1 op het bord te brengen. De 2-1 liet echter op zich wachten tot de 61e minuut. Wederom een voorzet op maat van Pepijn en een prima kopbal van de voor zijn man duikende Jelle van den Oever (2-1). Er werd door Valken’68 gejaagd op de 2-2. Veel kansen kwamen er echter niet. Aan de andere kant was het bij counters wel gevaarlijk en moest keeper Joris van Harmelen reddend op treden. In de 86e minuut viel de deur in het slot bij zo’n counter. Xavier Akinribola rondde de counter voor RKAVV fraai af (3-1).

  Valken’68 had het geprobeerd vanmiddag, maar RKAVV werd door de vroege goal in de 2e minuut in het zadel geholpen en kon daarna een lesje effectiviteit aan Valken’68 geven.

  Klik hier voor meer foto’s van Saam de Mooij

  Basis: Joris van Harmelen, Pepijn van Duijvenvoorde, Lars Oudshoorn, Jesper Slootweg (82e Huig van Duijn), Stijn Haasnoot, Bas Roorda (46e Matthijs de Mooij), Samet Arikan, Sammy Zandbergen, Jelle van den Oever, Lars Wietsma (67e Joshua Cooper), Dirk van Duijn.

  Zaterdag 24 februari 2024 speelt Valken’68 1 uit tegen Die Haghe.  Aanvang 14:30 uur.