Als de zon weer schijnt!!! Valken’68 wint met 3-2.

Als de zon weer schijnt!!! Valken’68 wint met 3-2.

Na het verlies van twee weken terug tegen Alexandria’66 uit leken donkere wolken zich samen te pakken boven het Duyfrak. De wedstrijd tegen Jan Smit’s RKAV Volendam kwam daarom precies op het juiste moment om de maand oktober toch met het traditionele Valken Oktoberfest af te sluiten. De zon scheen volop voor de Valkenburgers in lederhosen na de verdiende 3-2 overwinning deze middag.

Om de neuzen de zelfde kant uit te krijgen werd deze cruciale zaterdag, aansluiten of afhaken, de wedstrijdvoorbereiding gestart met een ontbijt/lunch in dorpshuis de Terp. Terug op het Duyfrak zag je bij de spelers de wil om te winnen van de gezichten af stralen. De wil is één ding, nu de uitvoering nog. De opstelling was nagenoeg dezelfde als twee weken terug met uitzondering van de van een blessure terugkerende Lex Heemskerk die de plaats van de geblesseerde Mark van der Plas centraal in de verdediging in nam. Voor aanvang van de wedstrijd werden Sven Boonstoppel, Jeroen Haasnoot en Erwin van der Nagel door voorzitter Jaap Janssen in de bloemen gezet voor het spelen van respectievelijk 100, 150, 150 wedstrijden in Valken 1.

Nog wel gewaarschuwd voor “vlugge Japie”(Jaap Molenaar) was het toch deze vlugge Japie die de eerste helft als spits van RKAV Volendam alle aandacht voor zich opeiste. Slim weglopend bij zijn verdedigers en gebruikmakend van zijn snelheid bracht hij een aantal keren het dominerende Valken in de problemen. Na een grote kopkans voor John van Rijn in de 9e minuut, via de grond tegen de Volendamse keeper, was het vlugge Japie in de 19e minuut die randje buitenspel kon toesnellen op het Valkendoel. Keeper Erwin van der Nagel werd op snelheid gepasseerd en droog werd de bal laag in de rechterhoek binnen geschoven(0-1). Valken liet het er niet bij zitten en het was een van richting veranderde voorzet van Jeroen Haasnoot die in de 24e minuut de 1-1 inluidde. De bal kwam terecht bij de op rechts staande Sven Boonstoppel die hard voorzette richting eerste paal. Mathijs de Mooij was er zoals vaker dit seizoen als de kippen bij om de voorzet in de korte hoek binnen te tikken. Een prachtige stift van de diepgestuurde vlugge Japie in de 29e minuut eindigde voor RKAV Volendam helaas op de lat. Rust 1-1.

De tweede helft gaf een ander beeld te zien. Valken domineerde met soms prachtige aanvallen via een hardwerkende en goed kaatsende Corstiaan Paap, en van vlugge Japie, geen aanvoer meer of zijn benzine was op, was niets meer te duchten. Toch kwam Valken enigszins gelukkig in de 49e minuut op voorsprong. Een voorzet van linksback Sander van Duijn kwam terecht bij de tweede paal, waar Rens van Klaveren zoveel druk zette dat Simon Tol de bal in eigen doel werkte (2-1). Na nog twee grote kansen voor Rens van Klaveren en Matthijs de Mooij was het John van Rijn die in de 67e minuut bij de tweede paal de bevrijdende 3-1 uit een corner, na doorkoppen van Rens, kon binnenkoppen. Na nog wat grote kansen voor Valken was het slotakkoord voor Volendam in de laatste minuut van de wedstrijd. Een weggewerkte bal door Arjan Haasnoot caramboleerde via de borst van Jeroen Haasnoot en de rug van Japie Molenaar in het Valkendoel(3-2). De goed leidende scheidrechter L.E.Cantineau floot af en het Oktoberfest kon beginnen. Lekker met een pulletje bier op een zonovergoten terras. Jetzt geht’s los! Als de zon maar schijnt!!!!

Klik hier voor foto’s gemaakt door Saam de Mooij

Statistieken

Scoreverloop Valken’68 – RKAV Volendam: 3-2 (1-1). 19e min. Jaap Molenaar 0,-1 24e min. Mathijs de Mooij 1-1, 49e min. Simon Tol(e.d.) 2-1, 67e min. John van Rijn 3-1, 91e min. Jaap Molenaar 3-2

Valken’68 RKAV Volendam
Gele kaart John van Rijn,   Dico Schaap
Rode Kaart

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander van Duijn, Lex Heemskerk, Arjan Haasnoot, Jeroen Haasnoot, Erwin de Ridder, Sven Boonstoppel(71e Phinney Disseldorp), Mathijs de Mooij, Corstiaan Paap, John van Rijn(68e (Dico Schaap), Rens van Klaveren.

Opstelling RAVV Volendam: Sander Binken, Nick Molenaar, Frank Steur, Bart Jonkerman, Simon Tol, Vince Kemper, Marcel Veerman(72eRon Kwakman), Sonny Tol(63e Didier Karregat), Jaap Molenaar, Eric Veerman, Niels Springer(56e Tim Veerman).

Zaterdag 7 november speelt Valken’68 1 uit tegen CSW 1(Wilnis), aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.

By |2017-10-16T22:04:26+00:00oktober 31st, 2015|oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: