• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • AFC 1 (zaterdag) maatje te groot voor Valken’68 !!!

  De eerste competitiewedstrijd in de eerste klasse thuis tegen AFC 1 (zaterdag) ging afgelopen zaterdag met 0-3 verloren. AFC was gewoon een maatje te groot voor het net gepromoveerde Valken’68. De eerste 15 tot 20 minuten was er een optisch veldoverwicht voor Valken’68, daarna was het AFC dat de wedstrijd in handen nam. De snelle buitenspelers van AFC waren een permanent gevaar en zorgden ervoor dat de backs van Valken’68 niet mee naar voren konden of durfden. De niet echt ervaren laatste linie van Valken’68 durfde dan na het eerste doelpunt niet meer echt aan te sluiten of door te stappen wanneer Valken’68 de aanval zocht. Ook de wissels die AFC tijdens de wedstrijd inbracht tijdens de wedstrijd verzwakte AFC niet, de AFC-bank was breed. 

  De eerste de beste counteraanval van AFC in de 15e minuut leverde de beheerst en subliem afgemaakte 0-1 op door Bas Middelkoop. Valken had voor rust enkele mogelijkheden, maar echte kansen waren er niet te noteren. (Rust 0-1).

  Na rust leek Valken wat scherper uit de kleedkamer te zijn gekomen, maar een uitval van AFC via Dino Janssen maakte in de 52e minuut aan alle Valken’68 aspiraties een eind (0-2). In de 73e minuut maakte Dino Janssen na een aantal door AFC gemiste grote kansen, o.a. bal na lobje op de lat, de 0-3. 

  Deze eerste wedstrijd bevestigt mogelijk de verwachting dat het voor Valken’68 een zwaar jaar kan worden in de eerste klasse. Mogelijk, want als AFC één van de titelkandidaten blijkt te zijn is er nog hoop. Het ontbreken van de ervaren maar geblesseerde Chris de Lange en het ontbreken van Sammy Zandbergen en Peter Kuijt maakte daarnaast voor trainer Alan Campfens de spoeling dun wat spelerskeuze betreft.

  Samet Arikan werd aan Valken’68 verkozen tot “Man of the Match”. Zijn soms onnavolgbare dribbels waren deze middag wat minder succesvol door de dubbele dekking die hij kreeg.

  Zaterdag 26 september speelt Valken’68 uit tegen WVHEDW (Amsterdam). Aanvang 14:30 uur.

  Foto’s wedstrijd Saam de Mooi klik hier

  Scoreverloop: 0-3 (Rust 0-1) 15e Bas Middelkoop 0-1, 52e Dino Janssen 0-2, 73e Dino Janssen 0-3.

   Opstelling Valken’68 1: Ruben van der Does, Gertjan Ravensbergen, Pepijn van Duijvenvoorde, Jelmer van Egmond, Martijn Blom (71e Jari de Vries), Matthijs de Mooij, Huig van Duijn (71e Mike Zwijnenburg), Rody Redel (82e Dirk de Vries), Marc Langeveld, Jaco van der Bent, Samet Arikan.