Zaterdag 14 mei, 14.30 uur, Sportpark ’t Duyfrak: Erop of eronder. Steun Valken’68 tegen Neptunus Schiebroek!!!!

Zaterdag 14 mei, 14.30 uur, Sportpark ’t Duyfrak: Erop of eronder. Steun Valken’68 tegen Neptunus Schiebroek!!!!

Net als vorig jaar staat er als laatste competitiewedstrijd weer een zinderende wedstrijd op het programma voor Valken’68 1. Vorig jaar moest handhaving in de eerste klasse worden bereikt tegen Voorschoten’97. Dat lukte in een wedstrijd die vol stond van de spanning. Nu wacht Valken’68 dezelfde klus tegen Neptunus Schiebroek. Neptunus Schiebroek is één van de nieuwkomers in de eerste klasse B van West 2. Zij promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie uit de 2e klasse D.

Samen met CSW staan Valken’68 en Neptunus Schiebroek momenteel op de 9e/10e/11e plaats met 28 punten uit 25 wedstrijden. Als we er van uitgaan dat de ploegen die 0p de 12e en 13e plaats staan respectievelijk RAKV Volendam en WV-HEDW hun wedstrijden winnen, zal winst voor zowel Valken’68 als Neptunus Schiebroek noodzakelijk zijn om zich direct te handhaven. Een gelijkspel voldoet voor beide ploegen alleen als CSW verliest en Volendam niet wint. Verlies voor één van beide teams betekent in ieder geval extra wedstrijden spelen, waarbij zelfs rechtstreekse degradatie nog tot de mogelijkheden behoort.

Als we naar de prestaties kijken van beide teams in de derde periode doet Valken het iets beter dan Neptunus Schiebroek. Valken heeft de derde periode 10 punten uit 8 wedstrijden gehaald en Neptunus 6 punten. Wat nog meer opvalt is dat Neptunus Schiebroek de koning van de gelijke spelen is in deze competitie is. Van de 25 wedstrijden werden er 13 gelijk gespeeld, een tegenstander dus waarvan je lastig kan winnen. Eén van die gelijke spelen was de 3-3 in de uitwedstrijd van Valken’68 tegen Neptunus eerder deze competitie. Een wedstrijd waar de wind een grote rol speelde en Valken’68 keeper Erwin van der Nagel met een uittrap scoorde.

In de selectie van Valken’68 ontbreken zaterdag ook een aantal spelers. Mark van der Plas, Joeri Driebergen, Dick van der Toorn en Herman Binnendijk zijn geschorst. Daarnaast is Mathijs de Mooij vanwege een blessure waarschijnlijk ook niet op tijd wedstrijdfit, Toch zal het voor Valken zaterdag moeten gebeuren. We wensen de trainers Arie van Duijn en Jaco Staalduinen en het team van Valken’68 succes toe en hopen op uw support.

By |2017-01-09T23:10:59+00:00mei 11th, 2016|Nieuws|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: