Wordt Valken’68 zaterdag landskampioen bij de 45+ ?

Wordt Valken’68 zaterdag landskampioen bij de 45+ ?

Valken ’68 na 7 jaar weer in de finale van de Nederlandse kampioenschappen 45 plus.

Het is de ouwe knarren eindelijk weer gelukt om de finales te bereiken van de Nederlandse kampioenschappen 45+. Aanstaande zaterdag 11 juni speelt het 45+ elftal van Valken’68 om het landskampioenschap van Nederland op het KNVB sportcomplex in Zeist.Valken 45+ is al kampioen van het district West II geworden en zij nemen het nu op tegen de andere districtskampioenen o.a. Ajax en Dos Kampen.

Bij een kampioenschap worden zij om 18.00 uur gehuldigd op het Duyfrak.

 

Hieronder een verklaring van het succesvolle seizoen tot nu toe.

We hebben natuurlijk veel geoefend het afgelopen jaar in de 45+ competitie, waar we maar 1 wedstrijd verloren en de rest hebben gewonnen, maar bij de NL kampioenschappen komen er toch altijd weer sterke tegenstanders opdagen. Dit jaar speelde we de voorronde in Zoetermeer tegen 4 teams en we moesten beginnen tegen Rijnsburg, een clubje die volgens mij ergens in Zuid-Holland speeld. Over die wedstrijd kan ik kort zijn, 1-0 verlies. Maar in de wedstrijden erna kwamen we helemaal los en wonnen we 3 wedstrijden op rij en waren we door naar de districtfinales.

De districtfinales verliepen buiten gewoon prettig, we wonnen de eerste wedstrijd met 3-2 en hoorde toen dat Excelsior Maassluis niet was komen opdagen en dat was nou net dat team dat ons vorig jaar met 1 doelpunt van de zegen had afgehouden. De 2e wedstrijd werd dan ook direct de laatste wedstrijd en die kwamen we voor met 2-0, maar door wat slordigheden werd het toch nog 2-2 en dus nog spannend. We beloofde de tegenstander waar we van gewonnen hadden 2 kratjes bier als ze punten weg haalden bij de tegenstander van het gelijke spel, en dat gaf voldoende motivatie om te winnen, wij dus naar de finale, de laatste en beste 6 teams van Nederland!

Even voorstellen aan het team:

Erwin Gerritsen, onze betrouwbare lijnkeeper, stopte een pingel in de districts finale.

Jan de Rover als je het hebt over een krachtmens, hij schiet in de meeste gevallen de bal met de keeper erbij het doel in. Alleen niet in de voorronde want familie uitjes zijn tegenwoordig belangrijker dan voetbal J.

Willem Peursum: Gelukkig hadden we Willem Peursum in de voorronde, die niet alleen goed je haar kan knippen maar ook nog eens goed kan voetballen hij had een paar geweldige acties in de voorronde.

Danny van der Meij: Altijd goed

Frans van der Spree: Als je denkt dat je er langs bent, ben je toch opeens de bal kwijt

Michiel Schrok: Is echt een hele goede fietser denk ik, want heeft de voorronde en de district finale ons laten opknappen omdat hij moest fietsen, maar wil nu wel in de finale mee. Maar omdat hij zo’n heerlijke trap heeft vergeven we het hem.

Robert Binnendijk: Wie kent hem niet, je hoord hem altijd overal bovenuit, maar kan wel voetballen, sterk en snel.

Mark van der Meij: Mooie voetballer en dan bedoel ik niet zijn uiterlijk maar de behendigheid.

Hans van Vliet: Heeft helaas nog niet mee kunnen doen na de wedstrijd van het eerste waar hij een blessure opliep terwijl hij niet eens mee deed. Iets met boos en een paaltje (natuurlijk is dit helemaal uit verband getrokken Hans, maar voor de lezers wel vermakelijk)

Peter van Delft: Dankzij Peter heeft het 45+ voetbal weer een boost gekregen nadat het een beetje was doodgebloed, met verse 45 plussers. Altijd bereid om iedereen af te zeiken. In de districtsfinale zei hij “laat mij maar beginnen want ik heb last van een blessure en ik weet niet of het gaat” dat heeft hij alle wedstrijden vol gehouden en heeft hij niet gewisselt.

En dan ik zelf Erik Vernet, als ik de was blijf doen mag ik af en toe invallen.

Maar ik moet natuurlijk Albert de Haas even noemen, zit niet vast en het team maar is wel een geweldige invaller,   hij heeft in beide voorronde zeer belangrijke en mooie doelpunten gemaakt, topper!

By |2017-01-09T22:09:25+00:00juni 9th, 2016|Nieuws|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: