Wigle Haringsma treedt aan als Sportparkmanager Valken’68

Wigle Haringsma treedt aan als Sportparkmanager Valken’68

Per 11 april is Wigle Haringsma gestart als Sportparkmanager bij Valken’68. Samen met de Gemeente Katwijk heeft Valken’68 dit project opgestart met als doel Valken’68 meer als “Vitale Sportvereniging” neer te zetten. Hieronder licht Wigle zijn achtergrond en de nieuwe functie toe.

Achtergrond Wigle Haringsma

  • Met mijn gezin, Paola en 2 zoons David (7) en Isaac (5), woon ik op heilige grond in Amsterdam Oost of te wel op Park de Meer, het voormalige Ajax- stadion de Meer. Aan de overkant van de Middenweg in Betondorp, kijk ik in buurtcafe de Avonden samen met zijn zoons en vrienden graag naar voetbalwedstrijden. Op vrijdagmiddag coordineer ik bij WVHEDW voetbalwedstrijden voor 40 mini’s, elke week voetbalfeest en een goede 3e
  • Als (project) Manager ben ik 15 jaar werkzaam in de Zorg en Welzijn en specifieker in de Wijkzorg.
  • Een paar maanden terug had ik mijn 10 jarig jubileum als maatje van een 43 jarige man met Asperger met hem doe ik elke 2 weken vriendschappelijke activiteiten: bioscoop, restaurant, museum, etc.
  • Ook zit ik in het bestuur van de Protestantse Diakonie Amsterdam die projecten ondersteunt voor dak- en thuislozen, vluchtelingen en andere kwetsbare Amsterdammers.

Functie

Sportparkmanager Valken 68 voor 20 uur per week per maandag 11 april 2016.

Waarom deze functie?

In mijn jeugd heb ik, zelf ook als selectie-voetballer, vele uren doorgebracht op de voetbalclub ook na de wedstrijden, ik was en ben er graag. Vanuit deze aanwezigheid zie ik veel uitdaging in het verbreden van de welzijns/wijk -functie van Valken 68 danwel in het verder vitaliseren dan wel toegankelijk maken van de club. Hierbij werk ik graag met clubleden, buurtbewoners en kwetsbare doelgroepen samen om projecten op te zetten binnen de club die gezondheid en welzijn van elke individu: jong of oud, kwetsbaar of niet kwetsbaar, bevorderen. Over het het hoe en wat zal ik u in een latere fase informeren.

Waarom Valken als Vitale Sportvereniging?

Een sportvereniging heeft een bijzondere maatschappelijke functie. Sporten verbindt immers mensen en bevordert een gezonde leefstijl . De Vitale Sportvereniging stimuleert de ontwikkeling van Valken tot actieve, maatschappelijk betrokken ‘onderneming’. Dit in samenwerking met gemeente Katwijk en het Welzijnskwartier. Met de aanstelling van een Sportparkmanager is er iemand aanwezig die beschikbaar is voor de vereniging. Dit biedt mogelijkheden om andere activiteiten te ontplooien op het sportpark. Niet alleen dus voor de leden maar ook voor buurtbewoners, bedrijven, zorginstellingen, gemeente enzovoort.

Contact

Mochten er vragen/opmerkingen zijn dan kunnen jullie mij altijd bereiken via wigleharingsma@welzijnskwartier.nl en telefonisch via 06-19298243.

By |2017-01-09T23:15:01+00:00april 25th, 2016|Nieuws|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: