Voorbeschouwing Valken’68 – Voorschoten’97, Zaterdag 13 februari 14.30 uur op ‘t Duyfrak.

Voorbeschouwing Valken’68 – Voorschoten’97, Zaterdag 13 februari 14.30 uur op ‘t Duyfrak.

Voorschoten’97 is één van de zes ploegen die net als Valken’68 vorig jaar ook in deze eerste klasse uitkwam. De balans over de laatste drie wedstrijden slaat uit in het voordeel van Voorschoten’97. In het seizoen 2014/1015 won Voorschoten de thuiswedstrijd met 2-0 en leidde de 2-2 bij Valken tot handhaving voor beide ploegen in de eerste klasse op de laatste wedstrijddag. Dit seizoen ging de uitwedstrijd voor Valken met 3-2 verloren en werd er druk gediscussieerd of één van de doelpunten van Voorschoten nou wel of niet buitenspel was. Aan Valken de opdracht dus om het onderlinge resultaat meer in balans te brengen.

Voorschoten’97 kende een uitmuntende start van deze competitie, 2e plaats in de eerste periode, maar zijn in de tweede periode ver weg gezakt. Net als Valken hebben zij maar 5 punten uit de laatste 7 wedstrijden. Vorige week werd na eerst met 0-2 te hebben achter gestaan tegen Volendam rkav door een goede tweede helft nog een puntje binnen gesleept door een 2-2 gelijkspel. Steven Knijnenburg en Richard Guffens, normaliter basisspelers, maakte als invallers weer de eerste minuten na de winterstop.

Het geïmproviseerde Valken wist vorig week sinds lange tijd weer een overwinning te boeken en wel met 1-3 uit bij FC’s Gravenzande. Geïmproviseerd omdat de gehele defensie door schorsingen/vakanties als aandachtig toeschouwer langs de zijlijn stond toe te kijken. Interim trainer Jaco van Staalduijnen, die vorig week door een zenuwbeknelling niet aanwezig was, staat vandaag dus voor de keuze “Never change a winning team” of toch een aantal van de vier terugkerende verdedigers weer in te passen. In zijn beslissing zal hij zeker de belangen van Valken 2 meewegen die deze dag een belangrijke wedstrijd spelen tegen Capelle 2 in de reserve hoofdklasse.

De vragen deze middag zijn: Kan Valken de goede lijn, gelijkspel tegen Zwaluwen’ 30 en winst op FC’s Gravenzande, van na de winterstop doortrekken? Wie speelt er? Kan Valken de balans in de onderlinge duels tegen Voorschoten’97 herstellen? Is interim trainer Jaco van Staalduinen voldoende hersteld om zelf of de bank te gaan zitten of krijgt de succesvolle assistent trainer Christijan Schoneveld opnieuw de kans om zich onsterfelijk te maken?

By |2017-02-07T18:11:46+00:00februari 10th, 2016|oud, Voorbeschouwing|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: