Voorbeschouwing Valken’68 – Velo, zaterdag 6 oktober 2018, aanvang 14.30 uur. Wedstrijdsponsor: Vriendenclub VAG ( Valkenburgs Acceleratie Genootschap).

Voorbeschouwing Valken’68 – Velo, zaterdag 6 oktober 2018, aanvang 14.30 uur. Wedstrijdsponsor: Vriendenclub VAG ( Valkenburgs Acceleratie Genootschap).

We staan nog steeds op nul.

Aanstaande zaterdag speelt Valken’68 1 tegen VELO.. De voetbaltak van de SV VELO (afkorting van Verdedig En Loop Op) was de basis voor de huidige OMNI-vereniging VELO. Zij werd op 14 juli 1930 opgericht. Velo is qua voetbal momenteel zowel actief op zondag (west II eerste klasse B) als op zaterdag (west II tweede klasse C). In het seizoen 2015/1016 speelde Velo nog in de vierde klasse B op zaterdag. Het kampioenschap in de vierde klasse en promotie via de nacompetitie vorig seizoen bracht Velo in de tweede klasse C dit seizoen.

De eerste twee wedstrijden van deze competitie werden voortvarend gespeeld. De eerste wedstrijd bracht thuis een winst van 2-0 tegen RCL. De tweede wedstrijd leverde uit een 2-2 gelijkspel op tegen degradant uit de eerste klasse Te Werve. In een met 11 gele en 1 rode kaart ontsierd duel wist Velo tweemaal via een penalty terug te komen. Het 2-2 gelijkspel leverde een punt op, maar dus ook vijf gele prenten voor Velo.

Valken’68 heeft deze competitie een valse start gemaakt. In de eerste wedstrijd werd thuis verloren met 0-1 van UVS. Valken’68 had duidelijk de betere kansen voor en vlak na rust, maar het was de valkenburger Thom de Vries die in Leidse dienst de 0-1 op het bord zette. Een gelijkspel was zeker verdiend geweest.

Verleden week zaterdag speelde Valken’68 uit tegen DoCoS. Voor en vlak na rust had Valken moeten scoren, maar liet dat na. Wederom kwam Valken op een 1-0 achterstand in de tweede helft. Tot overmaat van ramp kreeg centrale verdediger Chris de Lange vlak na dit tegendoelpunt rood voor een onnodige overtreding. De frustratie spatte ervan af. Een kansloze missie was wat restte. Robbert van Delft viel ook nog eens geblesseerd uit na een harde charge van een DoCoS verdediger. Dat de eindstand  2-0 werd zal niemand verbazen.

De schouderblessure van Robert van Delft en de schorsing van Chris de Lange betekent voor trainer Arie van Duijn dat zijn krappe selectie voor deze wedstrijd nog smaller wordt. De terugkomst van de geschorste Matthijs de Mooij zorgt nog voor enige lucht. De hatelijke nul, nul punten en nul doelpunten voor, zal deze middag van het bord af moeten. Een pittige klus dus voor de mannen van Arie van Duijn.

Een overwinning zou mooi zijn, zeker voor de vriendengroep VAG. Dan kunnen zij net als u nog even nagenieten van de wedstrijd aan de bar als het ValkenburgsAan de bar Genootschap.

By |2018-10-07T11:56:21+00:00oktober 3rd, 2018|oud, Voorbeschouwing|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: