Telefoon (071) 4013214|secretariaat@valken68.nl

Voorbeschouwing Valken’68 – RKVV Westlandia (za), zaterdag 5 oktober 2019, aanvang 14.30 uur. Wedstrijdsponsor Rabobank Leiden-Katwijk

Voorbeschouwing Valken’68 – RKVV Westlandia (za), zaterdag 5 oktober 2019, aanvang 14.30 uur. Wedstrijdsponsor Rabobank Leiden-Katwijk

Zaterdag  5 oktober 2019 speelt Valken’68 thuis tegen RKVV Westlandia (za) uit Naaldwijk. Vanaf het seizoen 2013/2014 speelde Westlandia 2 seizoenen in de tweede klasse, om daarna de drie opvolgende seizoenen in de eerste klasse te spelen.

Dit jaar speelt Westlandia (za) in de tweede klasse omdat het vorig seizoen is gedegradeerd uit West II, 1e klasse B. In de nacompetitie, Westlandia was als 12e geëindigd, werd thuis nog wel gewonnen van Valken’68 maar eindigde het een ronde verder toch met degradatie. In deze nacompetitiewedstrijd op zaterdag 1 juni 2019 werd door Valken’68 met 4-1 verloren, omdat Westlandia duidelijk een maatje te groot was.

Westlandia is deze competitie begonnen met een 1-3 thuisnederlaag tegen HVV Te Werve. Vorige week werden de eerste drie punten gepakt in de uitwedstrijd tegen RCL. Een 1-2 overwinning. De overwinning was enigszins geflatteerd. Het was een wedstrijd met weinig kansen, waarbij beide ploegen, Westlandia en RCL, technisch goed verzorgd voetbal lieten zien. Na op 0-1 te zijn gekomen middels een penalty (handsbal) kwam RCL voor rust nog terug op 1-1. Vlak voor tijd wist de ploeg van Westlandia trainer Sieme Zijm de overwinning toch nog binnen te halen. Een slotoffensief van RCL faalde door het niet scherp zijn in de afwerking.

Valken’68 haalde in de eerste thuiswedstrijd tegen het fysiek sterke en stugge CVV Berkel een puntje binnen middels een 0-0 gelijkspel. Na het verliest uit tegen HVC’10 was dit een teleurstellend resultaat. Door het ontbreken (schorsing na twee gele kaarten in één wedstrijd, van Marc Langeveld ontbrak het Valken’68 aan aanvallende kracht om de overwinning binnen te slepen. Er waren wel wat kansen voor Valken’68, maar die waren er ook voor CVV Berkel.

Valken’68 keeper Ruben van der Does: “De eerste helft ging de wedstrijd nog niet echt open. De tweede helft was voor de toeschouwers leuker. Toen waren er meer kansen en toen kon het naar mijn mening alle kanten op. Allebei de ploegen kregen wat kansen op het doelpunt, dus wat dat betreft hoeven we niet te klagen over een gelijkspel”. “,,Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik zo vaak in actie moest komen.”

”Het is lekker dat ik belangrijk kon zijn voor de ploeg met een paar reddingen. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik zo vaak in actie moest komen. Toch ben ik wel blij dat we de nul hebben gehouden. Dat is voor een keeper gewoon lekker. Zeker als je die eerste clean sheet vroeg in het seizoen haalt.”

Naast het magere resultaat van één puntje uit de eerste twee wedstrijden zal Valken’68 vanmiddag revanche willen halen voor de laatste wedstrijd van het vorig seizoen, het verlies van 4-1 in de nacompetitie, tegen Westlandia uit.

By |2019-10-06T20:41:40+02:00oktober 3rd, 2019|oud, Voorbeschouwing|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68