Voorbeschouwing Valken’68 – RCL, zaterdag 3 september, aanvang 14.30. Wedstrijdsponsor: Valkenburgs Nipje

Voorbeschouwing Valken’68 – RCL, zaterdag 3 september, aanvang 14.30. Wedstrijdsponsor: Valkenburgs Nipje

 

Aanstaande zaterdag gaat de competitie van start voor beide ploegen uit de tweede klasse van district West II. Valken start dus met een thuiswedstrijd tegen streekgenoot RCL. In competitieverband kwamen beide ploegen elkaar de laatste jaren niet tegen. Waar Valken twee seizoen geleden de weg omhoog vond naar de eerste klasse, zakte RCL op dat moment terug van de eerste naar de tweede klasse.

Voor beide ploegen zijn de verwachtingen dit seizoen hooggespannen. Valken, wat vorig seizoen via de nacompetitie degradeerde uit de eerste klasse, wil zo snel mogelijk terugkeren. Het liefst via de voordeur(kampioenschap) of anders via de achterdeur(nacompetitie) volgens trainer Arie van Duijn. RCL mistte vorig seizoen promotie naar de eerste klasse door als derde in de eindstand via de nacompetitie te verliezen van Westlandia. Westlandia promoveerde door in de finale te winnen van BVCB dat Valken had uitgeschakeld.

Trainer Stefan Luykx wil de lijn doortrekken die de dit jaar 90 jarige Racing Club inzette na de winterstop van het seizoen ’15-’16. Volgens hem zit er absoluut nog rek in de groep en hij is blij met het feit dat de groep vrijwel in tact is gebleven. In de breedte staat RCL er goed voor, naast het feit dat er genoeg kwaliteit in deze groep zit. Het is zaak om dat eruit te laten komen.

De oefenperiode en de eerste drie bekerwedstrijden laten zien dat RCL nog steeds goed in zijn vel zit. RCL kwalificeerde zich net als Valken met drie gewonnen wedstrijden in de poulefase voor de volgende ronde van de districtsbeker. Er werd gewonnen van Alphense Boys (3-2), ROAC (4-1) en TAVV (1-2). Valken won met 4-0 van Foreholte, 1-2 van FC Boshuizen en 1-3 van Voorschoten’97. Beide trainers zagen Valken en RCL ook tegen elkaar oefenen op 13 augustus jongstleden met een 3-3 gelijkspel als uitslag.

In tegenstelling tot RCL is er bij Valken sprake van een sterk vernieuwd team. Kevin Sip(keeper), verdedigers Danny Boere en Peter de Best, middenvelders Stefan van der Plas, Jaber Ahkriff en Marc Langeveld, en aanvallers Lars van Bommel, Jaco van der Bent en Artjan van der Plas versterkte de kwaliteit en breedte van de selectie. Gegeven de resultaten lijken deze nieuwkomers zich moeiteloos aan te passen en een prima mix te vormen met de gebleven selectiespelers van Valken’68. Uitstekend werk dus van de technische commissie en de technische staf onder leiding van Arie van Duijn. Bij Valken ontbreken deze middag Marc Langeveld(langdurig geblessseerd door een gescheurde kruisband) en Erwin de Ridder(vakantie). Een vraagteken is Peter de Best.

 

 

By |2017-02-07T18:09:47+00:00augustus 29th, 2016|oud, Voorbeschouwing|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: