Voorbeschouwing Valken’68 – DSO, zaterdag 3 november 14.30 uur. Wordt het thuispubliek nou ook eens verwend of niet?

Voorbeschouwing Valken’68 – DSO, zaterdag 3 november 14.30 uur. Wordt het thuispubliek nou ook eens verwend of niet?

Wordt het thuispubliek nou ook eens verwend of niet?

Zaterdag 3 november speelt Valken’68 thuis tegen DSO. DSO is geen onbekende voor Valken’68. Gedurende de laatste 5 jaar zaten ze vier jaar bij elkaar in de competitie. Eén jaar niet en dat was het seizoen 2015/2016 toen was Valken’68 nog een jaartje langer actief was in de eerste klasse. Beide ploegen voetballen de laatste jaren in de tweede klasse van District West II. Vorig seizoen wist Valken’68 thuis in een opmerkelijke wedstrijd, Valken’68 eindigde na twee terechte uitsluitingen de wedstrijd met negen man, met 2-0 te winnen. De uitwedstrijd tegen DSO was net zo opmerkelijk. Valken’68 verprutste met een 3-2 nederlaag de inhaalrace op koploper Die Haghe. Een vanaf 50 meter of meer geconstateerde en vermeende handsbal bij een kopduel leidde tot een dubieuze strafschop voor DSO en DSO eindigde de wedstrijd met tien spelers toen onbedoeld gevaarlijk spel met rood werd bestraft.

DSO staat momenteel 12met 5 punten uit zes wedstrijden. De eerste wedstrijd werd uit met 0-3 van Monster gewonnen. In de volgende 5 wedstrijden werden er nog maar 2 punten uit gelijke spelen (thuis tegen UVS en uit tegen RCL) bijeengesprokkeld. Verliespartijen waren er tegen HVC’10, Docos en verleden week thuis tegen Voorschoten’97 3-4. Na eerst op 2-0 en 3-1 te hebben gestaan bezweek DSO  in de tweede helft onder de aanvalsdrang van Voorschoten’97.

Valken’68 is deze competitie “slecht” gestart. Met 0 punten en 0 doelpunten voor uit de eerste drie wedstrijden is het feitelijk een slechte start. Met wat meer geluk had de eerste wedstrijd tegen UVS tot een verdiend puntje geleid en had het benutten van kansen in de eerste vijftig minuten van de tweede wedstrijd uit tegen DoCoS de winst moeten brengen. Het is dus eigenlijk een “slechte” start. De derde wedstrijd, thuis tegen Velo, ging terecht verloren.  De vierde wedstrijd was duidelijk te zien dat Valken wat had recht te zetten. Uit werd met 0-3 gewonnen van de koploper op dat moment SVC’08. Een saaie 0-0 gelijkspel wedstrijd tegen CVV was wat het thuispubliek een week later kreeg te zien. Vorig week was er weer een prima voetballend Valken te zien bij Monster uit. De geboekte 0-3 winst bracht Valken op plaats 10 van de ranglijst. De vraag voor vandaag is of Valken’68 in zijn vierde thuiswedstrijd nou eens een doelpunt kan maken op het eigen nest. Het thuispubliek wil ook wel eens een keertje verwend worden.

Na afloop van de wedstrijd kunnen allen zich in ieder geval laten verwennen in de kantine. Het Oktoberfest barst gelijk na het laatste fluitsignaal van de scheidrechter los op het Duyfrak.

By |2018-11-05T20:52:24+00:00november 2nd, 2018|oud, Voorbeschouwing|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: