Vleugellam Valken kan een uur lang geen potten breken, maar sleept toch nog een verdiend gelijkspel uit de wacht.

Vleugellam Valken kan een uur lang geen potten breken, maar sleept toch nog een verdiend gelijkspel uit de wacht.

Trainer Arie van Duijn is deze dagen niet te benijden. Met vleugelaanvaller Lars van Bommel en aanvallend middenvelder Marc Langeveld langdurig geblesseerd door gescheurde kruisbanden, en met spits Ardjan van der Plas langdurig geblesseerd aan de knie, zag hij deze week zijn andere twee vleugelspelers wegvallen, De een met een eitje op zijn voet(Sven Boonstoppel), de ander kon vanwege een blessure nog geen balletje hooghouden (Jaco van der Bent). Een vleugellam Valken dus. Zeker als je bedenkt dat ook nog de aanvallend ingestelde en snelle back Danny Boere wegens ziekte afhaakte. Arie zocht de oplossing bij de jeugdige middenvelder Rody Redel en spits Robbert van Delft. Zij mochten de vleugels invullen en “good old” Ronald Kuijt werd in de spits geposteerd. Het werkte niet tegen de ketellappers (Kethel Spaland) uit Schiedam. Valken was niet echt in staat om een gaatje te vinden in de hechte defensie van de Kethel Spaland en vergat voldoende druk te zetten om de lange bal van het op de counter loerende Kethel Spaland eruit te halen.

Een tweetal grote kansen om de score te openen waren er voor Kethel Spaland in de eerste helft. Via de counter in de 28e minuut werd middels een steekpass nummer 9 Yuri Nooteboom in vrijstaande positie voor Valkenkeeper Erwin van der Nagel gezet. Zijn redding behoedde Valken voor een achterstand.. In de 40e minuut was het wel raak. Op links had Chanine Lobiyed zich vrijgespeeld. Zijn voorzet kon tegendraads worden ingekopt door de bij de tweede paal geheel vrijstaande Yordi Eisberg (0-1). Het was kenmerkend dat juist Sander van Duijn, de beste man bij Valken, als rechtsback voor het meeste gevaar zorgde en de eerste kans voor Valken in de 43e minuut helaas mistte. Een steekbal van Erwin de Ridder op de op rechts de zestien binnengedrongen Sander van Duijn, werd door Sander net naast de verkeerde kant van de paal in de verre hoek geschoven. Rody Redel kreeg in de slotminuut van de eerste helft ook nog een kleine kopkans op de gelijkmaker. Rust 0-1.

De tweede helft liet in het begin wederom een onmachtig Valken zien. Trainer Arie van Duijn besloot toch maar zijn beide nog niet fitte vleugelaanvallers in te brengen in de hoop iets te forceren. Dat werkte, het lukte weer om gevaar te stichten voor het doel van de tegenstander. Een steekbal in de diepte van Matthijs de Mooij op de van links de zestien instormende Sven Boonstoppel leidde tot een kolderieke 1-1. De door Sven langs de keeper geschoten bal leek op de doellijn nog te worden gekeerd door een verdediger. Leek, want via de attente inglijdende Sven en een andere verdediger verdween de bal alsnog over de lijn (1-1). Valken kreeg hierna nog een paar kansen, o.a. in de 85e minuut via prachtig combinatievoetbal en via de sterk ingevallen Jaco van der Bent in de extra tijd, maar het mocht niet meer baten. Duur puntverlies door een slecht eerste uur.

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooij

Statistieken

Scoreverloop Valken’68 – Kethel Spaland  1-1 (0-1). 40e minuut Yordi Eijsberg 0-1, 75e minuut Sven Boonstoppel of ed? 1-1

Valken’68Kethel Spaland
Gele kaartArjan Haasnoot
Rode kaart

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander van Duijn, Mark van der Plas, Arjan Haasnoot, Peter de Best(56e Sven Boonstoppel), Stefan van der Plas, Robbert van Delft, Erwin de Ridder, Ronald Kuijt (79e Thom Dijkhuizen), Matthijs de Mooij, Rody Redel (65e Jaco van der Bent).

Zaterdag 12 november 2016 speelt Valken’68 1 uit tegen Docos, aanvang van de wedstrijd 14:30 uur.

 

By |2017-10-16T22:04:15+00:00november 5th, 2016|oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: