Valken’68 verzaakt in 1e helft: 3-2 verlies.

Valken’68 verzaakt in 1e helft: 3-2 verlies.

Linksbuiten Rens van Klaveren zat samen naast de nog geblesseerde Mark van der Plas op de tribune deze middag. Hij kon de uitwedstrijd tegen CSW(Wilnis) niet meespelen vanwege een rugblessure die hij opliep bij het Oktoberfest in de kantine van Valken’68 na afloop van de wedstrijd tegen RKAV Volendam. “Ik voel me net een ouwe opa nadat ik in een iets te uitbundige overwinningsroes van het bankje ben gevallen” was zijn commentaar. Was het de overmoed van de overwinning van vorige week, desorganisatie, gebrek aan inzet of persoonlijke fouten, Valken verloor deze middag door een slechte eerste helft drie kostbare punten.

Waren de eerste tien minuten te karakteriseren als het elkaar aftasten, de volgende 20 minuten waren desastreus. Twee keer balverlies op het middenveld met een tegenaanval door het midden en een persoonlijke foutje, balletje breed achterin, leidde tot drie niet te missen kansen voor CSW in de 10e tot de 20e minuut. Dave Cornelissen(11) en Vincent van Hellemondt(9) wisten echter het net voor CSW niet te vinden. Valken zette tegenover deze drie grote kansen vier corners waaruit behalve een kleine kopkans voor Arjan Haasnoot geen gevaar uit voort kwam. In de 10 minuten die daarna volgde werden drie doelpunten door CSW gescoord. Met Valken in de aanval werd er van achteruit door CSW snel geschakeld en middels de lange bal de snelle buitenspelers scherp gecounterd. In de 20e minuut werd op links Dave Cornelissen gelanceerd die op snelheid Lex Heemskerk wist uit te spelen, de achterlijn haalde en voor wist te geven op spits Vincent van Hellemondt die de bal laag inkopte in de linkerhoek (1-0). Bij de 2-0 was het de snelle rechtsbuiten Bram Bode die Jeroen Haasnoot wist uit te spelen en van rechts, misschien wat gelukkig, de bal in de uiterste linkerhoek kon schuiven. Bij beide doelpunten kan je afvragen waren er wel genoeg verdedigers achter gebleven om de snelle counter te kunnen opvangen. Het derde doelpunt van CSW was een zeer fraaie. Bij een counter wist de rechtsbuiten Bram Bode de vrij staande Mike Cornelissen op de rand van de 16 te bereiken. Met zijn rug naar het doel ving hij de bal op met de borst en volleerde in de draai de bal over Valkenkeeper Erwin van der Nagel in het doel. Rust 3-0.

Na rust veranderde het spelbeeld. Met name Lex Heemskerk, Arjan Haasnoot en Erwin de Ridder namen het voortouw om met een gezonde portie strijdlust de wedstrijd te doen keren. De 3-1 werd gemaakt in de 53e minuut. Arjan Haasnoot kon van links de in de zestien staande Matthijs de Mooij bereiken. Zijn wippertje gaf Lex Heemskerk de kans om de bal binnen te werken. Uit een ingooi aan de rechterkant in de 80e minuut werd via Matthijs de Mooij de op links staande Sven Boonstoppel bereikt. Zijn scherp indraaiende voorzet richting tweede paal werd in de touwen gejaagd door Arjan Haasnoot(3-2). De inmiddels voor Ronald Kuijt ingevallen John van Rijn kreeg bij een corner in de 90e minuut nog de kans om de 3-3 op het bord te zetten. Bij de tweede paal kopte hij uit een moeilijke hoek helaas tegen de paal. CSW kreeg natuurlijk ook, omdat Valken in de tweede helft furieus aanviel, een drietal kansen om te scoren, maar was vanwege de betere organisatie en inzet bij Valken lang niet zo gevaarlijk als in de eerste helft. Om in dit soort wedstrijden punten mee te nemen dien je er als team gedurende 90 minuten te staan en dit was helaas niet het geval deze middag. Gezien het aantal kansen was de overwinning van CSW verdiend te noemen.

Klik hier voor foto’s gemaakt door Saam de Mooij

klik hier voor de foto’s gemaakt door Gerrit van der Nagel

Statistieken

Scoreverloop CSW – Valken’68 3-2 (3-0). 20e min. Vincent van Helmondt 1-0 22e min. Bram Bode 2-0, 25e min. Mike Cornelissen 3-0, 53e min. Lex Heemskerk 3-1, 80emin. Arjan Haasnoot 3-2

CSWValken’68
Gele kaartRobert Mulder
Rode Kaart

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander van Duijn, Lex Heemskerk, Arjan Haasnoot, Jeroen Haasnoot (46e Herman Binnendijk), Erwin de Ridder, Sven Boonstoppel, Mathijs de Mooij, Corstiaan Paap, Ronald Kuijt (69e John van Rijn), Dylan Guyt (60e Phinney Disseldorp).

Opstelling CSW: Jordy Wens, Oscar Leune, Jelle van den Bosch, Robert Mulder, Elroy Baas, Nick van Asselen, Sander Kunkeler, Bram Bode (70e Justin Blok), Vincent van Helmondt, Mike Cornelissen, Dave Cornelissen

Zaterdag 14 november speelt Valken’68 1 thuis tegen Vitesse Delft, aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.

By |2017-10-16T22:04:26+00:00november 9th, 2015|oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: