Telefoon (071) 4013214|secretariaat@valken68.nl

Valken’68 – SV DSO  Om het echie 2-1

Valken’68 – SV DSO  Om het echie 2-1

Om het echie, die sticker kon je gerust op de wedstrijd Valken’68 – SV DSO plakken. Een topper in de tweede klasse C waar de week daarvoor de op SV DSO veroverde koppositie gelijk weer op het spel stond. Tel daarbij op de revanchegedachtes van Valken’68 spelers voor de uitwedstrijd die eerder in het seizoen geflatteerd met 4-0 werd verloren en je weet dat deze wedstrijd menens wordt.

DSO had de eerste helft het windje mee en leek optisch het spel wat beter onder controle te hebben dan Valken’68. De eerste speldenprik van DSO was in de 5e minuut. Een voorzet van links leverde een gevaarlijke kopkans op. Valken’68 beantwoorde dat een 5-tal minuten later. Op een voorzet van Marc Langeveld van links kwam Chris Guijt bij de tweede paal een teenlengte te kort om de score te openen. In de dertiende minuut leek het 1-0 te worden. Samet Arikan haalde de achterlijn en zijn voorzet werd binnen gekopt door Chris Guijt. Het doelpunt werd afgekeurd, omdat de grensrechter bij de voorzet vlagde voor het al over de achterlijn zijn van de bal. Het kruit leek daarmee voor Valken’68 de eerste helft verschoten. Zeker nadat DSO middels een fraaie vrije trap van Tim Lamboo op 0-1 kwam. In de laatste minuut voor rust leek de onverzettelijkheid weer terug te zijn in het Valken’68 team. Een schitterende aanval door het midden via Marc Langeveld gaf Jaco van der Bent de kans om voor rust nog de 1-1 op het bord te brengen. Een corner via de goed ingrijpende keeper van DSO Ritchie de Vreede was helaas het resultaat. Rust 0-1.

Het eerste kwartier na rust, Valken’68 had nu de wind in de rug, gaf aan dat de wedstrijd keerde. Het eerste gevaar werd gesticht bij een kopbal van de sterk spelende Sander van der Gugten uit een corner. De wissel Huig van Duijn voor Chris Guijt in de 57e minuut werd een vijftal minuten later uitbetaald. Een aanval door het midden via Jaco van der Bent gaf Huig van Duijn de kans om middels een droge schuiver in de linker beneden hoek de 1-1 aan te tekenen. Een ongelukkige handsbal van DSO verdediger Stefan Stam in de zestien na een doorkopbal van Marc Langeveld resulteerde in een penalty. Na wat schermutselingen en commentaar, werd deze hoog binnen geschoten door Marc Langeveld (2-1). DSO was hierna het spoor even bijster maar herpakte zich in de laatste tien minuten. Een naar de gelijkmaker zoekend DSO liet echter verdedigend een hoop ruimte liggen voor een counterend Valken’68. Het onzorgvuldig uitspelen van deze counters, er waren een aantal riante kansen op de 3-1, gaf DSO tot het eind van de wedstrijd de hoop het tij nog te kunnen keren. Bijna was er de 2-2 in de 90e minuut, maar een op de doellijn staande Sammy Zandbergen hield met een kopbal de gelijkmaker tegen. Een smetje op de verdiende 2-1 winst was de tweede gele kaart die Samet Arikan opliep in de laatste minuten wegens het wegtikken van de bal na een fluitsignaal voor buitenspel. Dit mocht echter de pret niet drukken. Een stormachtig gejuich viel de Valken’68 spelers ten deel na het laatste fluitsignaal.

Voor meer foto’s http://valken68.saamdemooij.nl/index.php

Score Valken’68 – SV DSO 2-1 (rust 0-1): 24e Tim Lamboo 0-1, 64e Huug van Duijn (1-1), 67e Marc Langeveld (p) 2-1,

 Opstelling Valken’68: Ruben van der Does, Gerald ten Hove (27e Peter de Best), Pepijn van Duivenvoorde, Sander van der Gugten, Rody Redel, Matthijs de Mooij, Chris Guijt(57e Huig van Duijn), Sammy Zandbergen, Marc Langeveld, Jaco van der Bent, Samet Arikan.

Zaterdagmiddag 7 maart speelt Valken’68 uit tegen Westlandia 1 (za), aanvang 14:30 uur.

 

By |2020-03-08T13:52:24+02:00februari 16th, 2020|Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68