Valken’68 slaat toe op juiste moment: 2-0 !!!

Valken’68 slaat toe op juiste moment: 2-0 !!!

De spanning stond erop. Dat was duidelijk waarneembaar in de eerste minuten van het duel tussen Valken’68 en CSW. Een cruciaal duel in de strijd om handhaving in de eerste klasse B van district West 2. Beide ploegen 21 punten uit 20 duels en beide ploegen bivakkerend op de 11e/12e plaats van de ranglijst. Bij winst voorlopig naar een veilige 8e of 9e plek, bij verlies de 12e plaats wat een p.d. plek is. Aanhaken of afhaken was de vraag. De eerste minuten lieten duidelijk zien dat alleen het resultaat telde, het was geen hoogstaande pot voetbal. Er moest worden gewonnen.

CSW had wat meer balbezit, was wat zorgvuldiger in de opbouw, maar was niet in staat om verder te komen dan de 16 meter lijn van Valken’68. De hechte defensie, voor het eerst weer sinds lange tijd bestaande uit Lex Heemskerk, Mark van der Plas, Arjan Haasnoot en Jeroen Haasnoot, speelde deze wedstrijd een puike pot. Omdat CSW er vaak voor koos om de lange bal richting spits Vincent van Hellemondt te hanteren, ontstonden er voor het Valken doel weinig gevaarlijke situaties. Mark van der Plas en Arjan Haasnoot waren koppend duidelijk de baas in het luchtruim. Het eerste half uur waren er twee gevaarlijke momenten. In de 7e minuut miste Rens van Klaveren bij de tweede paal een kans om de wedstrijd open te breken na een prima voorzet van Robbert van Delft. Daartegen over stond in de 33e minuut een door CSW middenvelder Menno van der Leeden genomen vrije trap die door iedereen werd gemist en met een stuit op de paal eindigde. Een overtreding ter hoogte van de middencirkel op Ronald Kuijt in de 36e minuut was de aanleiding tot de 1-0. De slimme Arjan Haasnoot zag Sven Boonstoppel op rechts vrij staan en nam snel de vrije trap. Een perfecte voorzet van Sven gaf Rens van Klaveren de kans om zich te revancheren voor de eerder gemiste kans (1-0). Om deze voorsprong tot de rust te behouden moest Erwin de Ridder nog wel een keer de bal op de doellijn keren bij een corner van CSW. Rust.

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooij

klik hier voor de foto’s van Gerrit van der Nagel

Na rust ging CSW meer druk zetten omdat verlies moest worden voorkomen. Valken hoopte met een uitval op een snelle 2-0. Omdat deze niet viel, zag je de angst bij Valken in de ploeg kruipen. Valken liep steeds verder achteruit. Het duel werd uiteindelijk in de 75e minuut beslist. Een door Sven Boonstoppel opgepikte bal op het middenveld mondde uit in een dodelijke tegenaanval. CWS wat op dat moment met teveel mensen voor de bal stond had geen antwoord op de dieptepass van Sven op de ingevallen John van Rijn. Deze trok aan de linkerkant van de zestien de enige overgebleven CSW verdediger naar zich toe en legde daarna perfect af op de op rechts vrijstaande Robbert van Delft die beheerst de bal bij de tweede paal binnenschoof(2-0). Een doelpunt wat precies op het juiste moment viel. CSW probeerde het daarna nog wel, maar de wedstrijd was gespeeld. De valkendefensie gaf geen krimp. De veilige 9e plaats was bereikt.

Statistieken

Scoreverloop Valken’68-CSW 2-0(1-0). 36e min. Rens van Klaveren 1-0 75e min. Robbert van Delft 2-0.

Valken’68CSW
Gele kaartRobbert van Delft, Sven BoonstoppelJelle van den Bosch, Maikel Pouw
Rode Kaart

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Lex Heemskerk, Mark van der Plas, Arjan Haasnoot, Jeroen Haasnoot, Erwin de Ridder, Rens van Klaveren (88e Herman Binnendijk), Mathijs de Mooij, Robbert van Delft(83e Dick van der Toorn), Ronald Kuijt (65e John van Rijn), Sven Boonstoppel.

Opstelling CSW: Rahim Gök, Oscar Leune, Jelle van den Bosch, Robert Mulder, Kevin Blom, Maikel Pouw, Sander Kunkeler, Menno van der Leeden(60e Bram Bode), Vincent van Helmondt, Jayson Wijngaarden(60e Mike Cornelissen), Dave Cornelissen.

Zaterdag 9 april speelt Valken’68 1 uit tegen Vitesse Delft, aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.

By |2017-10-16T22:04:24+00:00april 2nd, 2016|Nieuws, oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: