Valken’68 pakt laatste kans op titel met beide handen aan: 3-2 winst tegen koploper Die Haghe.

Valken’68 pakt laatste kans op titel met beide handen aan: 3-2 winst tegen koploper Die Haghe.

Valken’68 pakt laatste kans op titel met beide handen aan: 3-2 winst tegen koploper Die Haghe.

Zes punten was het gat voor de wedstrijd die koploper Die Haghe voorstond op de nummer twee Valken’68.  Valken’68 moest vanmiddag van Die Haghe winnen om het gat te dichten tot drie punten en om nog enige hoop op de titel te hebben. Een uitglijder van die Haghe in de laatste vier wedstrijden zou deze hoop kunnen omzetten in een echte titelrace. Een race want bij gelijke stand is het doelsaldo beslissend voor het kampioenschap.

Die Haghe begon de dag niet lekker. Een bustochtje naar Valkenburg van hooguit dertig minuten werd een 2 uur durende bezichtiging van Wassenaar. Net voor de officiële aanvangstijd arriveerde de bus van Die Haghe bij Sportpark ’t Duyfrak. Door de scheidsrechter, in overleg met de thuisploeg, werd besloten om de aanvang met drie kwartier te verleggen naar 15:15 uur om Die Haghe de kans te geven op een goede warming-up.

Voor de aftrap werd door de Valken’68 selectie  de veel te jong gestorven Sander Molenaar herdacht. Getooid in het “You never walk alone” werd er bij het overlijden van Sander Molenaar stilgestaan.

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk te zien dat de spelers van Valken’68 beseften dat het de laatste kans was om nog voor de titel te kunnen gaan. De gretigheid droop ervan af.  Met een verzorgde opbouw zocht Valken’68 de aanval en koos Die Haghe het concept van stug verdedigen en de lange bal naar voren. In de 7eminuut was de bal uit een afgeslagen Valken’68 corner de prooi van Jaap van der Plas. Snoeihard haalde hij van 20 meter uit en liet Die Haghe keeper Bas Drost kansloos (1-0). Een aanval via Jaap van der Plas mondde tot tweemaal toe uit in een goede scoringskans voor Jaco van der Bent en Matthijs de Mooij op de 2-0. Toch viel deze 2-0 niet voor rust ondanks het feit dat Valken’68 het heft op het middenveld in handen had via het sterk acterende duo Stefan van der Plas en Matthijs de Mooij. Met twee gele kaarten hield Die Haghe voor rust de schade beperkt. Rust 1-0.

Na rust was er een kopballetje van Arjan Haasnoot die voor het eerste Valken’68 gevaar zorgde. Een prima opgezette aanval door Rody Redel, die op links Timo Schaap lanceerde, zorgde bijna voor de tweede treffer van Jaap van der Plas. Een minuut later, de 59e, lag de bal er wel in Een van links op de achterlijn teruggetrokken voorzet van Timo Schaap werd feilloos binnen geschoten door Jaco van der Bent (2-0). Kort daarna mocht Sander van Duijn vanaf de rechterkant een vrije trap nemen. Deze werd zodanig met de kop verlengd door de ingevallen Robbert van Delft dat Jaco van der Bent zijn tweede van de middag kon scoren (3-0). Dezelfde Robbert van Delft gaf Niels Hogewoning in de 80eminuut een niet te missen kans. Mis dus, geen 4-0. En was het Die Haghe de hele middag nog niet gelukt gevaarlijk te worden bij dode spelmomenten, nu lukte het een keer wel. Een corner in de 87eminuut werd prima binnengekopt door de geheel vrijstaande nr. 10 Robin Laming (3-1). Tot overmaat van ramp kreeg Matthijs de Mooij een minuut later de bal tegen zijn hand in de zestien. Penalty benut door Sander de Jong (3-2). Totaal onnodig was de spanning terug in de wedstrijd. Bij de eerste beste volgende Valken’68 aanval maakte de keeper Bas Drost van Die Haghe hands buiten de zestien. Scheidsrechter van Lith was blijkbaar in een goed humeur en bestrafte het met geel in plaats van rood volgens de reglementen. Minder mild was hij een paar minute later. Nr.12 Sebastiaan van de Starre werd met direct rood van het veld gestuurd voor het inkomen met gestrekt been op Valken’68 verdediger Rody Redel. Na het wegzenden volgde spoedig het eindsignaal en mag Valken’68 door deze winst nog hopen op de titel.

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooij 

Statistieken

Scoreverloop Valken’68-Die Haghe  3-2 (1-0) 7eJaap van der Plas  1-0, 59eJaco van der Bent (2-0), 67eJaco van der Bent (3-0), 87eRobin Laming 3-1, 88eSander de Jong (p) 3-2.

 Valken’68Die Haghe
Gele kaartMarc Langeveld, Rody RedelBas Drost, Charles junior Nelson Quarty, Arnout Ooievaar, Laurens Wittmaekers
Rode kaart Sebastiaan van de Starre
 

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander van Duijn Chris de Lange(70e  Niels Hogewoning), Arjan Haasnoot, Rody Redel, Stephan van der Plas, Jaap van der Plas, Matthijs de Mooij, Jaco van der Bent, Marc Langeveld(84eStephan de Mooij), Timo Schaap(64eRobbert van Delft).

Zaterdag 21 april 2018 speelt Valken’68 1 uit tegen DSO, aanvang van de wedstrijd 14:30 uur.

By |2018-04-21T20:26:49+00:00april 14th, 2018|Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: