Valken’68 na penalty’s uit de beker.

Valken’68 na penalty’s uit de beker.

Op het frisse ‘t Duyfrak speelde Valken’68 zaterdag middag tegen De Rotterdamse Leeuw (DRL) voor de KNVB districtsbeker. DRL is een zondag eerste klasser. Voor de Valken liep de ontmoeting met de Leeuw onnodig uit op een uitschakeling.

De eerste helft met Joeri Driebergen, Rody Redel en Kevin Sip op de goal gaf een aanvallend Valken te zien tegen een wat afwachtend DRL. Er waren wat kleine kansjes voor Valken en wat grotere met als hoogtepunten de vrije trap van Sven Boonstoppel die door de DRL keeper fraai over de lat werd getikt, de vrije trap van Rody Redel die onbereikbaar op de lat uiteenspatte en de fraaie combinatie tussen John van Rijn, Joeri Driebergen, Rody Redel die uitmondde in een schuiver van de vrijgespeelde Sven Boonstoppel die de bal helaas net naast zag gaan. DRL was slechts één keer gevaarlijk, Sander van Duijn kon de bal voor open doel nog wegwerken nadat keeper Kevin Sip omspeeld was door de DRL aanvaller. Rust 0-0.

 

Een vroege goal in de tweede helft, John van Rijn kon in de 52e minuut vrij inkoppen(1-0) bij de tweede paal op een corner van Sven Boonstoppel had tot gevolg dat Valken achteruit begon te lopen en zich steeds moeilijker onder de druk kon uit voetballen. Er was na de 1-0 voorsprong eerst nog wel een kansje voor Joeri Driebergen om de voorspong te vergroten maar daarna kreeg DRL een aantal grote kansen. Na een vijftal grote kansen te hebben gemist viel de gelijkmaker in de 84e minuut. Een voorzet van links kon van dichtbij worden ingekopt door de geheel vrijstaande Mohammed Azauuag (1-1). Toch had Valken1 minuut later weer op voorsprong kunnen komen. Invaller Tom Dijkhuizen had zijn goede debuut in een officiële Valken wedstrijd nog meer glans kunnen geven als zijn harde kopbal net onder in plaats van net boven de lat was geëindigd. Omdat de officiële tijd verstreken was eindigde de wedstrijd in een penalty shoot out.

 

DRL benutte alle vijf penalty’s, Kevin Sip kon zijn handen net niet genoeg achter de penalty van Samet Ulusoy krijgen. Valken miste de vierde. De goed net naast de paal geplaatste bal werd gestopt door keeper Rahim Babayigit die voor de goede hoek had gekozen. Op basis van de eerste 52 minuten een onnodige uitschakeling, Op basis van de gehele wedstrijd won de meest gelukkige.

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooijj

Statistieken

Scoreverloop Valken’68 – DRL 1-1 (0-0). 52e minuut John van Rijn 1-0, 84e minuut Mohammed Azauuag 1-1. Penalty shoot out 3-5

Opstelling Valken’68: Kevin Sip, Sander van Duijn, Matthijs de Mooij (46e Robbert van Delft), Arjan Haasnoot, Danny Boere, Erwin de Ridder, Sven Boonstoppel, Rody Redel (78e Tom Dijkhuizen), John van Rijn, Jaco van der Bent(46e Ardi Vooijs)

Zaterdag 29 oktober 2016 speelt Valken’68 1 uit tegen Te Werve (Rijswijk), aanvang van de wedstrijd 15:00 uur.

 

By |2017-09-01T14:53:46+00:00oktober 22nd, 2016|oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: