Valken’68 laat het weer op de laatste wedstrijd aankomen: 4-0 verlies.

Valken’68 laat het weer op de laatste wedstrijd aankomen: 4-0 verlies.

Net als vorig seizoen zal de laatste speeldag beslissend zijn voor het lot van Valken’68: wel of niet handhaven in de eerste klasse B van district West II. Winst deze middag in de uitwedstrijd tegen koploper SV Argon had de kans op rechtstreekse handhaving vergroot, maar ook dan was het nog niet zeker geweest. Winst op concurrent Neptunus Schiebroek in het laatste thuisduel is nu noodzakelijk om zich rechtstreeks te handhaven. Bij geen winst volgt waarschijnlijk p/d wedstrijden en in het aller slechtste scenario zou door een beslissingsduel nog rechtstreekse degradatie als resultaat uit de bus kunnen komen. Eén ding is zeker: Valken heeft het nog steeds in eigen hand. Het verlies deze middag uit tegen koploper SV Argon was over de gehele wedstrijd genomen zeer terecht maar in de eerste helft kreeg Valken’68 ook een aantal kansen om te stunten.

 

Valken startte deze middag door blessures, schorsingen en vakantieperikelen o.a. met Joeri Driebergen in de spits en Ardy Vooys op de rechtervleugel. Het sterkere SV Argon zette vanaf het begin van de wedstrijd vol druk op de Valkendefensie maar kon niet echt een gaatje vinden. En als het een gaatje vond werd er slordig omgegaan met de geboden kansen (spits Jesse van Nieuwkerk). Er waren wel zeven corners voor rust te noteren voor SV Argon maar het duurde tot de 37e minuut voordat de Valkendefensie bezweek. Een voorzet van links bereikte de voorbij de 2e paal staande Jesse van Nieuwkerk. Deze legde de bal op maat terug op de uitblinkende Ian van Otterlo die beheerst afrondde (1-0). Valken had hiervoor maar twee kleine kansjes gehad maar in de 40e minuut kreeg het een grote kans op de gelijkmaker. De mooie volley vanuit de lucht door Ronald Kuijt belandde helaas op de paal. Rust 1-0.

De hoop op een gunstig resultaat was in het begin van de tweede helft snel vervlogen. Een uitgooi door SV Argon werd slim verlengd en het was wederom Ian van Otterlo die scoorde (2-0). Deze 2-0 viel eigenlijk te vroeg en stelde SV Argon in staat de wedstrijd simpel uit te spelen. Het was dankzij het slordig omgaan met de counterkansen dat het tot de 75e minuut nog enigszins een wedstrijd bleef. Een slippertje van Joeri Driebergen in de 75e minuut leidde tot de 3-0.  De tweede gele kaart voor Mark van der Plas in de 76e minuut maakte duidelijk dat er sprake was van een gelopen race. Enige hoogtepunt aan Argon kant nog was het doelpunt van invaller Wouter Winters in de 80e minuut (4-0). Het was er één om in te lijsten. Een terechte winst voor titelkandidaat SV Argon.

 

Statistieken

Scoreverloop SV Argon – Valken’68: 1-0 (4-0). 37e min. Ian van Otterlo 1-0, 46e min. Ian van Otterlo 2-0, 75e min. Soner Gedik 3-0, 80e min. Wouter Winters 4-0.

klik hier voor de foto’s van Gerrit van der Nagel

SV ArgonValken’68
Gele kaartJoeri Driebergen
Rode KaartMark van der Plas (2xgeel)

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Lex Heemskerk (81e Sander van Duijn), Mark van der Plas, Arjan Haasnoot (58e Dico Schaap), Erwin de Ridder (54e Rens van Klaveren), Ardy Vooys, John van Rijn, Joeri Driebergen, Ronald Kuijt, Sven Boonstoppel.

Opstelling SV Argon: Romero Antonioli, Roy Verkaik, Wilco Krimp (46e Wouter Winters), Floris Mulder, Jesse Loenen, Lorenzo Zorn, Jesse Stange (63e Fernando Piqué, Jesse van Nieuwkerk (80e Bas Pel), Jasper Werkhoven, Ian Otterlo, Soner Gedik

Zaterdag 14 mei speelt Valken’68 1 thuis tegen Neptunus Schiebroek, aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.

By |2017-10-16T22:04:23+00:00mei 7th, 2016|oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: