Valken’68 komt in 1e wedstrijd tegen BVCB tekort: 2-4 verlies

Valken’68 komt in 1e wedstrijd tegen BVCB tekort: 2-4 verlies

Op een goed gevuld ’t Duyfrak trad dinsdagavond Valken’68 aan voor de eerste wedstrijd in de knock-out fase van de promotie/degradatie competitie. In tegenstelling tot het uitduel tegen CSW (Wilnis) van een week eerder, waar nog met 1-3 werd gewonnen, kwam Valken’68 deze avond tekort om BVCB pijn te doen. Valken trad aan met vrijwel dezelfde ploeg als een week eerder, alleen Mark van der Plas stond nu in de basis ten koste van Herman Binnendijk, maar was geen schim van de goed geoliede machine van een week eerder. Het inpassen van Mark van der Plas had wel tot gevolg dat de andere drie verdedigers op een andere plaats startte als de week ervoor. Deze wijzigingen leek het verdedigende spel niet ten goede te komen, gegeven het aantal kansen dat BVCB gedurende de gehele wedstrijd kreeg. Snel vleugelspel met in de zestien vrij komende aanvallende middenvelders. Een tweede factor waarom Valken’68 deze avond tekort kwam was het feit dat Valken’68 niet in staat was de bal voorin vast te houden, spits Robbert van Delft had te maken met twee sterke centrumverdedigers, om van daaruit kansen te creëren. Een derde factor was het feit dat BVCB fysiek sterker en fitter oogde dan Valken’68 en de tweede bal vaak voor BVCB was. Om aan degradatie te ontsnappen is voor de tweede wedstrijd tegen BVCB een klein wondertje nodig.

Valken’68 leek de wedstrijd goed te beginnen door 1-0 te scoren in de 2e minuut. Het doelpunt van Robbert van Delft werd echter terecht afgekeurd voor buitenspel. Na de eerste schermutselingen nam BVCB de touwtjes steeds meer in handen met in de 8e minuut de eerste kans voor middenvelder Kevin Paqué. De tweede kans in de 18e minuut werd wel verzilverd. Een uit de zestien weggekopte bal belandde voor de voeten van Mike van der Steen die vanaf 20 meter de bal laag langs keeper Erwin van der Nagel in de rechterhoek schoot (0-1). Al snel volgde nog een grote kans voor de behendige Youssif de Kock van BVCB om de score verder op te voeren. Toch werd het 1-1 in plaats van 0-2. In één van de spaarzame aanvallen van Valken’68 wist Mathijs de Mooij zich op de achterlijn te ontdoen van zijn verdediger en de bal terug te leggen op Rens van Klaveren. Zijn doelpoging werd van dichtbij geblokt door de hand van een verdediger. Penalty. Sven Boonstoppel benutte deze onberispelijk(1-1). Ondanks nog twee grote kansen voor BVCB bleef het 1-1 tot de rust.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde, een sterker op de aanval spelend en dominerend BVCB. Een BVCB aanval over rechts in de 55e minuut monde uit in een voorzet van nr.7 Youssif de Kock op de vrij in de zestien aanstormende nr.10 Rob Rutten die de bal hoog in de rechter bovenhoek joeg(1-2). Een dieptepass in de 62e minuut werd door de lange spits verlengd en plofte in de zestien voor de voeten van wederom Rob Rutten die de bal ongenadig hard binnen schoot(1-3). Een cadeautje van BVCB verdediger Ethan Scheimann in de 64e minuut, kopte de bal onberispelijk en volstrekt onnodig achter zijn eigen doelman, leek de spanning in de wedstrijd weer enigszins terug te brengen(2-3). De hoop op een goed resultaat vervloog een aantal minuten later. Een schot van Sven Boonstoppel ketste via de binnenkant van de paal weer uit de goal, waarop vlak daarna BVCB op 2-4 kwam door een steekpass op Youssif de Kock die bekwaam de bal achter keeper Erwin van der Nagel schoof. Op deze overwinning was niets af te dingen. Aan de inzet van Valken’68 lag het absoluut niet. Maar om zaterdag nog een kans te maken zal er verdedigend minder ruimte moeten worden weggegeven aan de opkomende middenvelders en zal er aanvallend meer moeten worden gecreëerd.

Zaterdag 28 mei BVCB – Valken’68, aanvang 16.30 uur

Statistieken

Scoreverloop Valken’68 – BVCB: 2-4 (1-1). 18e min. Mike van der Steen 0-1, 25e min. Sven Boonstoppel (pen.) 1-1, 55e min. Rob Rutten 1-2, 62e Rob Rutten 1-3, 64e Ethan Scheimann (e.d.)2-3, 72e Youssif de Kock 2-4

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Lex Heemskerk, Mark van der Plas, Joeri Driebergen, Arjan Haasnoot, Erwin de Ridder, Sven Boonstoppel, Dico Schaap (72e John van Rijn), Robbert van Delft, Mathijs de Mooij, Rens van Klaveren(77e Dick van der Toorn).

 

 

 

By |2017-09-01T15:30:41+00:00mei 25th, 2016|oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: