Valken’68 klaart eerste klus overtuigend: 5-0

Valken’68 klaart eerste klus overtuigend: 5-0

Dat het serieuzere werk weer is begonnen, was afgelopen zaterdag te zien in de bekerwedstrijd Valken’68 – Teijlingen. Trainer Arie van Duijn had na wat oefenpotten nu de mannetjes daar neergezet waar ze volgens hem het best tot hun recht komen. Er waren voor de insiders wel verrassingen te noteren. Good old Ronald Kuijt startte in de spits. En dat hij nog niet is versleten bewees hij ook weer deze wedstrijd. De startpositie van Ronald Kuijt was te danken aan de ontevredenheid van de trainer over het spel van de andere spitsen in de voorgaande oefenduels. Een tweede verassing was het centrale duo Chris de Lange/Matthijs de Mooij deze wedstrijd. Het centrale duo van vorig jaar Mark van der Plas/Arjan Haasnoot ontbrak door fitheid en vakantieperikelen. Chris de Lange en Matthijs de Mooij speelden deze middag alsof ze al jaren naast elkaar in de verdediging stonden. De derde verrassing was de verandering van speelwijze op het middenveld. Speelde Valken vorig jaar nog met twee controleurs (de punt naar voren), nu speelde Valken nog maar met één controleur Stephan van der Plas (de punt naar achteren). De positie van de twee aanvallende middenvelders werd deze wedstrijd ingevuld door Marc Langeveld en Jaap van der Plas, waarbij Marc in de tweede helft werd vervangen door Niels Hogewoning. Met vanmiddag de niet aanwezige maar al herstelde Lars van Bommel en de deze wedstrijd makkelijk scorende Timo Schaap heeft Valken’68 ook nog eens meer mogelijkheden op de vleugels ten opzichte van vorig jaar. Trainer Arie van Duijn lijkt door de komst van de nieuwelingen ten opzichte van vorig jaar nog aanvallender te kunnen gaan spelen en er lijkt meer concurrentie binnen de groep te zijn.

De eerste bekerwedstrijd van Valken’68 tegen Teijlingen verliep deze middag dan ook voorspoedig. Al in de tweede minuut mocht Ronald Kuijt , op aangeven van Jaco van de Bent, vrij op de keeper af en scoorde beheerst de 1-0. Na een goede kans voor Marc Langeveld was het in de 10e minuut weer raak. Jaco van de Bent ging gemakkelijk neer na een lichte overtreding in de zestien. Jaco benutte de penalty zelf(2-0). In de vijfentwintigste minuut was de wedstrijd beslist. Een voorzet van Marc Langeveld op de rechterkant werd feilloos ingekopt door de bij de tweede paal geheel vrijstaande Ronald Kuijt (3-0).

De tweede helft werd begonnen met Matthias van Beelen in de spits voor Ronald Kuijt en vlak daarna kwamen Niels Hogewoning en Timo Schaap in de ploeg voor resp. Sven Boonstoppel en Marc Langeveld. Timo Schaap liet gelijk van zich spreken toen de sterk acterende Jaap van der Plas van eigen helft Timo Schaap met een bal in de diepte bediende. Snel en behendig schoof Timo de bal langs de keeper in het net 4-0. Ook het slotakkoord was voor Timo Schaap. Een voorzet op maat van linksback Peter de Best werd door Timo verzilverd tot de 5-0. Dus zonder de afwezigen Mark van der Plas, Arjan Haasnoot, Lars van Bommel en Robbert van Delft wist Valken gemakkelijk te winnen van zondag tweedeklasser Teijlingen. Aanstaande zaterdag speelt Valken uit tegen eersteklasser Aalsmeer dat uit gemakkelijk wist te winnen van Hillegom (0-3).

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooij

Statistieken

Scoreverloop Valken’68 – Teijlingen 5-0 (3-0). 2e Ronald Kuijt 1-0, 10e Jaco van de Bent (p) 2-0, 25e Ronald Kuijt 3-0, 75e Timo Schaap 4-0, 84e Timo Schaap 5-0

Valken’68Teijlingen
Gele kaart Stephan van der Plas
Rode kaart

 

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander van Duijn, Matthijs de Mooij, Chris de Lange , Peter de Best, Stefan van der Plas, Sven Boonstoppel (55e Niels Hogewoning), Jaap van der Plas, Ronald Kuijt(46e Matthias van Beelen),  Marc Langeveld (60e Timo Schaap) , Jaco van de Bent

By | 2017-10-16T22:04:13+00:00 september 3rd, 2017|Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author: