Valken’68 heeft het weer in eigen hand!!! 1-2 winst op ARC.

Valken’68 heeft het weer in eigen hand!!! 1-2 winst op ARC.

 

Vorig jaar zat het bij ARC uit flink tegen. Valken zakte van een veilige 8e plek naar promotie/degradatie plek 11. Vanmiddag was het andersom. Valken steeg door de 1-2 winst van de 11e plek (p/d) naar een voorlopig veilige 10e plaats. Een andere overeenkomst met vorig jaar was het feit dat beide wedstrijden door Valken met tien man werd beëindigd. Ditmaal was het de net ingevallen Dick van der Toorn die bij een ongelukkige actie, een speler kruiste net voor hem langs op het moment dat hij na de bal trapte, direct rood voor zijn neus gehouden werd wegens het van achteren tegen de enkel trappen van de tegenstander. De scheidrechter zag het als een bewuste trap, Dick van der Toorn was het hiermee volstrekt oneens. Als het bewust was dan was direct rood op zijn plaats, als het een ongelukkige samenloop van omstandigheden was dan was het te zwaar gestraft. Het wegzenden van Dick in de 85e minuut leverde nog wel 10 hachelijke minuten op, maar Valken ging er uiteindelijk wel met de qua kansen en inzet verdiende drie punten vandoor.

Valken’68 begon goed aan dit cruciale duel waarbij handhaving in de eerste klasse B van district West 2 op het spel stond. Voor ARC stond er niets meer op het spel behalve het feit dat men zich wilde revancheren voor de eerdere uitnederlaag tegen Valken in het begin van deze competitie. Na een klein kansje in de 4e minuut voor de deze middag uitblinkende Sander van Duin was het het wat beter voetballende ARC dat langzamerhand de wedstrijd begon te domineren. Na een kopkans in de 17e minuut voor ARC aanvaller Jeffrey Beukenholdt en een afgekeurd doelpunt zag ARC het aanvallende voetbal beloond in de 34e minuut. Joey Lauhouh kon ongehinderd raak koppen op de op maat gegeven voorzet van links door Jeffrey Beukenholdt. Deze treffer leidde ertoe dat Valken wat meer vooruit begon te voetballen. Een grote gemiste kans door Rens van Klaveren leidde de 1-1 in. De afgeslagen bal kwam aan de linkerkant terecht bij Ronald Kuijt die zich knap van twee man ontdeed en dicht tegen de achterlijn de keeper van ARC wist te passeren. Na wederom een grote kans te hebben gemist werd Rens van Klaveren deze middag toch de match winnaar. Zijn snoeiharde kopbal tegen de onderkant van de lat werd bij het neerkomen van de bal door de dicht bijstaande en resoluut fluitende scheidrechter Virancikli beoordeeld als over de lijn (1-2). Rust.

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooij

Klik hier voor de foto’s van Gerrit van der Nagel

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. ARC was niet bij machte om de hechte Valkendefensie in gevaar te brengen, behoudens een schot in de 48e minuut dat door keeper Erwin van der Nagel werd gekeerd, en Valken was te slordig met het uitspelen van kansen die het in de omschakeling kreeg. Door het wegsturen van Dick van der Toorn werd het weliswaar nog effe spannend maar met de drie punten in de tas heeft Valken het met nog twee zware wedstrijden te gaan weer in eigen hand

 

Statistieken

Scoreverloop SV ARC – Valken’68 1-2 (1-2). 34e minuut Joey Lauhouh 1-0, 39e minuut Ronald Kuijt 1-1, 43e Rens van Klaveren 1-2.

SV ARCValken’68
Gele kaartD.Buynink, Melvin Huiskamp, Luuk SamsonSander van Duijn, Lex Heemskerk
Rode kaartDick van der Toorn

 

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander Van Duijn, Mark van der Plas, Lex Heemskerk, Jeroen Haasnoot, Erwin de Ridder, Rens van Klaveren, Mathijs de Mooij (24e John van Rijn), Robbert van Delft(80e Joeri Driebergen), Ronald Kuijt (75e Dick van der Toorn), Sven Boonstoppel.

Opstelling SV ARC: Michel de Leeuw, Melvin Huiskamp, Machiel van Maarseveen, D.Buijnink, Neal Arnoldus (75e Luuk Samson), Younes Emaangoun (85e Calvin Hoogstraten), Stefan den Horder, D.N. van Leeuwen, Joey Lauhouh, Robin de Hey, Jeffrey Beukenholdt.

Zaterdag 7 mei 2016 speelt Valken’68 1 uit tegen SV Argon(Mijdrecht), aanvang van de wedstrijd 14:30 uur.

By |2017-10-16T22:04:23+00:00april 30th, 2016|oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: