Valken’68 haakt aan met overtuigende thuisoverwinning op DSO: 3-1.

Valken’68 haakt aan met overtuigende thuisoverwinning op DSO: 3-1.

Vanmiddag trad Valken’68 thuis aan tegen DSO. Om aan te haken in de titelstrijd moest er gewonnen worden van DSO. Verlies betekende immers dat het gat naar de top kon oplopen naar 7 a 8 punten. Een overtuigende eerste helft was genoeg om de zege binnen te halen.

Na de huldiging van Erwin de Ridder die zijn 150ste wedstrijd voor Valken’68 1 speelde, had Valken maar 9 minuten nodig om op voorsprong te komen. De eerste kans in de 3e minuut werd nog gemist, maar de in de 9e minuut terecht gegeven penalty (Robbert van Delft werd binnen de zestien van achteren onderuitgehaald na een voorzet van Lars van Bommel) werd feilloos binnen geschoten door Robbert van Delft. 1-0. Niet alert zijn bij een vrije trap van DSO zorgde ervoor dat DSO in de 10e minuut door Lesley van den Berg weer op gelijke hoogte kon komen. 1-1. Onverstoorbaar ging Valken door om de klus deze middag toch te klaren. Een op inzet verkregen 1e corner in de 17e minuut door Danny Boere eindigde in een puntgave corner van Jaco van der Bent op de bij de tweede paal opduikende en compleet vrij staande Ronald Kuijt.2-1

Het aantal van 150 officiële wedstrijden van Erwin de Ridder zal hij wel niet meer halen, maar met zijn 2-1 moet het aantal van 100 officiële wedstrijden deze competitie haalbaar zijn. Na een aantal Valken corners besliste Robbert van Delft in de 34e minuut eigenlijk de wedstrijd. Een licht van richting veranderde voorzet van Lars van Bommel, die op rechts diep werd gestuurd door Sander van Duijn, eindigde in een kopbal die met een een boog precies over de keeper in het net viel. 3-1. De wedstrijd was hiermee na later bleek beslist, omdat de DSO achterhoede en het middenveld niet bij machte was om de aanvallers te bereiken. Dit was met name de verdienste van het uitblinkende middenveld duo Stefan van der Plas/Erwin de Ridder. Een bal van Ronald Kuijt op de buitenkant van de paal was het laatste hoogtepunt voor rust. Rust 3-1.

Klik hier voor de foto’s van Gerrit van der Nagel

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooijj

In de tweede helft verzuimde Valken de score verder op te voeren. Goede kansen voor Robbert van Delft, Jaco van der Bent en Matthijs de Mooij bleven onbenut. Er was weliswaar nog een kansje, opnieuw bij een dood spelmoment, voor DSO in de 75e minuut. De bal kon bij een scrimmage voor het doel toch uiteindelijk worden weggewerkt. De 3-1 deze middag voor Valken betekent dat Valken aanhaakt in het linker rijtje en betekende voor de spelers dat zij na deze wedstrijd ook mochten aanhaken bij het losgebarsten Oktoberfest in de altijd gezellige kantine van Valken’68.

Statistieken

Scoreverloop Valken’68 – DSO 3-1 (3-1). 9e minuut penalty Robbert van Delft 1-0, 10e minuut Lesley van den Berg 1-1, 17e minuut Ronald Kuijt 2-1, 34e minuut Robbert van Delft 3-1.

Valken’68DSO
Gele kaartDanny BoereStan Lops, Camile de Wit, Kevin Mbemba, Arsenio Halfhuid
Rode kaart

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander van Duijn, Mark van der Plas, Arjan Haasnoot, Danny Boere, Stefan van der Plas, Lars van Bommel(51e Matthijs de Mooij), Erwin de Ridder, Robbert van Delft, Ronald Kuijt(46e John van Rijn), Jaco van der Bent

Opstelling DSO: Leon Kleis, Stan Lops(75e Jeroen Heidt), Dylan Ligeon, Youri Thorig, Camile de Wit, Jay Weber, Kevin Mbemba (66e Thierry Manuel), Leslie van den Berg, Arsenio Halfhuid, Tim Lamboo(75e Dennis van den Berg), Mike Montanus.

Zaterdag 22 oktober 2016 speelt Valken’68 1 thuis een bekerwedstrijd tegen DRL 1, aanvang van de wedstrijd 14:30 uur.

 

By |2017-10-16T22:04:15+00:00oktober 16th, 2016|oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: