Valken vindt de weg naar de goal nu wel: 5-1 winst.

Valken vindt de weg naar de goal nu wel: 5-1 winst.

Trainer Arie van Duijn moest door blessures (Timo Schaap, Matthias van Beelen) en de net van vakantie teruggekeerde Robbert van Delft wat puzzelen in zijn opstelling. Zo zette hij Rody Redel linksbuiten en rechtspoot Sander van Duijn neer als linksback. Deze wisselingen kwamen het Valkenspel de eerste helft niet ten goede. Zeker niet toen ook rechtsbuiten Jaap van der Plas binnen de eerste tien minuten uitviel. Tel daarbij een foutje  achterin op, de 0-1 in de 17eminuut door  Karasahin, Bilal was een cadeautje van de Valkendefensie, en het leek weer zo’n middag te worden dat het niet zou gaan lukken. Dit werd eigenlijk in de eerste helft bevestigd door het ondanks slecht voetbal missen van een aantal grote kansen aan Valkenkant. Natuurlijk stond de keeper van Lugdunum Kevin Wassenaar een paar keer knap in de weg, maar als hij niet in de weg stond werd de bal van dichtbij op een ongelukkige wijze net over in plaats van onder de lat gewerkt. Rust 0-1.

De tweede helft gaf een veel beter voetballend Valken’68 te zien. Wat omzettingen, Sander van Duijn weer als rechtsback, Arjan aan de linkerkant, de voor Jaap van der Plas ingevallen Robbert van Delft in de spits en het inbrengen van Sven Boonstoppel als rechtsbuiten werkte goed uit. Het ging lopen aan de kant van Valken’68. Uit een corner van Marc Langeveld was het de geheel vrijstaande Matthijs de Mooij die bij de tweede paal de gelijkmaker in de verre hoek kon koppen (1-1). De weer prima ingevallen Sven Boonstoppel kapte zich tussen twee personen vrij om de 2-1 binnen te schuiven. Het mooiste doelpunt van de middag viel in de 80eminuut. Een combinatie in de zestien tussen Robbert van Delft en na fraai voetenwerk van Marc Langeveld werd door Robbert van Delft afgemaakt (3-1). Kort daarna kon Robbert van Delft middels een penalty, Sven Boonstoppel was in de 16 neergelegd, zijn tweede van de middag aantekenen. Jaco van der Bent zorgde op aangeven van Robbert van Delft voor het slotakkoord (5-1). Valken’68 toonde de tweede helft aan wat een paar omzettingen en wat wissels kunnen doen.

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooij 

Statistieken

Scoreverloop  Valken’68-Lugdunum  5-1 (0-1) 17eKarasahin, Bilal 0-1, 60eMatthijs de Mooi (1-1), 68eSven Boonstoppel 2-1, 80eRobbert van Delft 3-1, 83eRobbert van Delft (p) 4-1, 86eJaco van der Bent (5-1).

 Valken’68Lugdunum
Gele kaartSander van DuijnMohammed Berdal, Cem Istir, Issam Chahine, Casper koreman
Rode kaart
 

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Chris de Lange,  Mark van der Plas, Arjan Haasnoot, Sander van Duijn, Stephan van der Plas, Rody Redel(60eSven Boonstoppel),, Matthijs de Mooij, Jaco van der Bent, Marc Langeveld (84eNiels Hogewoning), Jaap van der Plas (12eRobbert van Delft).

Zaterdag 19 mei  2018 speelt Valken’68 1 uit  tegen Docos aanvang van de wedstrijd 14:30 uur.

By |2018-05-19T21:04:41+00:00mei 12th, 2018|Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: