Valken trekt de overwinning over de streep: 0-2 winst.

Valken trekt de overwinning over de streep: 0-2 winst.

Een licht gewijzigd elftal, Jaap van der Plas ontbrak omdat hij vorige week een zware knieblessure op liep, had de opdracht om vanmiddag de lastige uitwedstrijd tegen DoCoS te winnen. Winnen enerzijds om in het spoor van Die Haghe te blijven en te hopen op twee misstappen van Die Haghe en anderzijds UVS voor te blijven in de strijd om de periodetitel over te nemen van Die Haghe als Die  Haghe kampioen wordt.

De eerste twintig minuten gaven dan ook een gedreven Valken’68 te zien dat hoog druk zette. In de twaalfde minuut werd dat al beloond. Een voorzet van links door Rody Redel werd  in de zestien prachtig gecontroleerd door de uitblinkende Marc Langeveld, die vervolgens middels een steekpass Matthijs de Mooij vrij voor de keeper zette (0-1). Het had vlak daarna 0-2 moeten zijn, Matthijs de Mooij gaf Jaco van der Bent de kans om de 0-2 binnen te schieten, maar de grensrechter van DoCoS imiteerde de grensrechter van Valken’68 door onterecht voor buitenspel te vlaggen. Doelpunt afgekeurd.

In het tweede gedeelte van de eerste helft ging het tempo en het hoog druk zetten omlaag  en kon het goed en stug verdedigende DoCoS makkelijk stand houden. DoCos gaf via Christiaan van Empel met een schot voorlangs een waarschuwing af. Rust 0-1.

De tweede helft was er weinig te genieten. Er was wel strijd maar aan de kant van DoCoS ontbrak het aan aanvallend creatief vermogen en aan de kant van Valken werden beide vleugelaanvallers redelijk lam gelegd door de backs van DoCoS.  Omdat DoCoS toch op zoek ging naar de gelijkmaker werd er gekozen voor de lange bal hoog voor de pot. Trainer Arie van Duijn was van tevoren bedacht op het kopsterke DoCoS en wisselde de prima voetballende Rody Redel voor de kopsterkere verdediger Chris de Lange.  Deze Chris de Lange was het die aan de basis stond van de bevrijdende 2-0. Zijn dieptepass bereikte in de 90eminuut Robbert van Delft. Deze omspeelde de keeper en schoof beheerst de bevrijdende treffer net naast de paal binnen. Taak volbracht. En omdat Die Haghe en UVS beide een misstap maakte (gelijk spelen) kan het nog alle kanten op. Het verkrijgen van de vervangende periodetitel heeft Valken’68 nu in eigen hand. De titel niet maar een misstap is zo gemaakt.

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooij 

Statistieken

Scoreverloop  DoCoS – Valken’68 0-2 (0-1) 12eMatthijs de Mooij 0-1, 90eRobbert van Delft (0-2)

 DoCoSValken’68
Gele kaartTim GonlagStefan van der Plas, Marc Langeveld, Sven Boonstoppel
Rode kaart
 

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander van Duijn,  Mark van der Plas, Arjan Haasnoot, Rody Redel (65eChris de Lange), Stephan van der Plas, Sven Boonstoppel, Matthijs de Mooij, Robbert van Delft,  Marc Langeveld (88eNiels Hogewoning), Jaco van der Bent (88eJaber Akhriff).

Zaterdag 26 mei  2018 speelt Valken’68 1 thuis  tegen SVC’08 aanvang van de wedstrijd 14:30 uur.

By |2018-05-27T22:59:13+00:00mei 19th, 2018|Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: