Valken treft (het) niet: 1-0 verlies tegen HVC’10.

Valken treft (het) niet: 1-0 verlies tegen HVC’10.

Na het thuisverlies van vorige week tegen RCL, werd er uit in Hoek van Holland vanmiddag onterecht verloren van HVC’10. Net zoals vorig week was Valken voetballend de betere ploeg maar trok het weer aan het kortste eind. Vorige week kon Valken na een 1-0 voorsprong, na een ongelukkige en te snel gegeven tweede gele kaart, de 1-2 achterstand ondanks goede kansen niet meer goedmaken en eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 1-3 verlies. Vanmiddag domineerde Valken weer, zeker de eerste helft. Er waren minstens drie honderd procent kansen te noteren. Een vrije trap van Jaco van der Bent op links eindigde bij Mark van der Plas die inglijdend bij de 2e paal de bal op de paal schoot. In de 26e minuut een prima combinatie door het midden, waar bij de in de zestien staande Matthijs de Mooij op aangeven van Robbert van Delft de bal net naast de verkeerde kant van de paal prikte. Goed storend werk van Erwin de Ridder die via Matthijs de Mooij een 1 op 1 kans bezorgt aan Robbert van Delft. Zijn harde schot wordt echter gekeerd door keeper Daniel van der Knijff. De aanvallen van HVC’10 waren schaars en tot echte kansen kwam HVC’10 niet tegen de hechte Valkendefensie waar Jeroen Haasnoot excelleerde. Rust 0-0.

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooij

Vlak na rust kwam de eerste waarschuwing voor Valken met een schot vanaf 20 dat door keeper Kevin Sip via de lat werd gekeerd. Een wat ongelukkig moment vlak daarna luidde de rampspoed voor Valken in. Centrale verdediger Jeroen Haasnoot ging door zijn enkel en werd vervangen door Ronald Kuijt. Slechts 1 minuut na deze vervanging lag de bal voor HVC’10 in het netje. Het werd weliswaar ingeleid door balverlies op het middenveld van de voor rust sterk spelende John van Rijn, maar de organisatie achterin zag er zo kort na de vervanging van Jeroen Haasnoot ook niet goed uit. 1-0 door Jack Binnendijk. Verwoed ging Valken op zoek naar de gelijkmaker. Uit een aantal voorzetten, vrije trappen en corners wisten de Valkenspelers het net niet te vinden Kopballen van dichtbij van Robbert van Delft, Ronald Kuijt, Matthijs de Mooij en Danny Boere scheerden net allemaal over de verkeerde kant van de lat. In de extra tijd voorkwam de keeper van HVC’10 met een reflex op een bij de tweede paal snoeihard ingeschoten bal door Danny Boere de verdiende gelijkmaker. Hoeveel pech kan je hebben. Een punt was meer als verdiend geweest. Valken heeft zijn portie pech voor het seizoen 2016-2017 met deze twee onverdiende verliespartijen en het wegvallen van Marc Langeveld (langdurige blessure) wel gehad. Vanaf nu kan het statistisch gezien alleen nog maar meezitten.

Statistieken

Scoreverloop HVC’10 – Valken’68 1-0(0-0). 49e minuut Jack Binnendijk(1-0)

HVC’10Valken’68
Gele kaart
Rode kaart

Opstelling Valken’68: Kevin Sip, Danny Boere, Mark van der Plas, Jeroen Haasnoot(48e Ronald Kuijt), Peter de Best, Erwin de Ridder, Lars van Bommel, Mathijs de Mooij. Robbert van Delft, John van Rijn(71e Artjan van der Plas), Jaco van der Bent(62e Sven Boonstoppel).

Opstelling HVC’10: Daniel van der Knijff, Kay van den Bos, Jeffrey van den Bos, Evert van der Laan De Vries, Luc Doorewaard, Leroy Smits, Mathijs Benard, Frank Schipper(37e Michael van den Bos), Jack Binnendijk, Ricky Voskamp, Jeroen Rensen(75e Yannic van Noort).

Zaterdag 17 september 2016 speelt Valken’68 1 uit tegen Honselersdijk 1, aanvang van de wedstrijd 14:30 uur.

By |2017-10-16T22:04:22+00:00september 10th, 2016|oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: