Valken slaat toe op juiste moment: 4-2 winst !!!

Valken slaat toe op juiste moment: 4-2 winst !!!

Valkenkeeper Erwin van der Nagel was van mening dat het vorige week niet meezat in de wedstrijd tegen WV-HEDW. In plaats van zelf de 1-2 te scoren kreeg Valken twee doelpunten om de oren in de laatste 10 minuten. Een onverdiend verlies met 3-1. Op een zonnig Duyfrak liet Valken’68 vanmiddag in de wedstrijd tegen Forum Sport zien dat men er van had geleerd. Iets meer balans tussen verdedigen en aanvallen en toeslaan op het juiste moment.

Forum Sport begon iets feller dan Valken aan de wedstrijd, meer druk naar voren, maar de eerste kans was voor Valken via Rens van Klaveren. Forum Sport keeper Davy Schilperoort kon in de 6e minuut nog beletten dat Rens de 1-0 zou scoren maar Valken sloeg via dezelfde Rens 3 minuten later wel toe. Een prima steekpass van Jeroen Haasnoot in de diepte bereikte op links Rens van Klaveren die naar de eerste paal toe sneed, In plaats van zelf te schieten, behield hij het overzicht, en legde hij de bal op maat af op Sven Boonstoppel die de 1-0 bij de 2e paal binnen gleed(1-0). Nog geen twee minuten later was het alweer gelijk. Een van de rechterkant gegeven indraaiende voorzet van Mathijs Seilberger bereikte de bij de 2e paal staande Ian Baggerman die de 1-1 over de kansloze Valkenkeeper in de verre hoek binnen kopte. Met een snelle verre ingooi van Sander van Duijn werd in de 26e minuut Sven Boonstoppel aan de rechterkant gelanceerd. Zijn voorzet bereikte Rens van Klaveren die wederom de pech had dat zijn schot door het been van de Forum Sport keeper werd gekeerd. De attent meegelopen Mathijs de Mooij kon de bal alsnog intikken en scoorde daarmee zijn derde competitiedoelpunt. Forum Sport probeerde nog voor rust langszij te komen, maar kwam niet verder dan 2 kleine kansen op de gelijkmaker. Rust 2-1.

De eerste 10 minuten na rust kwam Valken onder druk te staan. De grootste kans op de gelijkmaker was voor Mathijs Seilberger die een voorzet van Ian Baggerman net voorlangs kopte. Valken sloeg met de derde treffer in de 55e minuut toe op het juiste moment. Een diepe bal van Sander van Duijn op de op rechts opstomende Sven Boonstoppel mondde uit in een messcherpe voorzet op “Man of the Match” Rens van Klaveren. Hard en droog jaagde hij de 3-1 in de touwen. Met wat aanvallende wissels probeerde trainer Andre Lourens van Forum Sport de druk wat verder op te voeren. Na wat kansjes aan beide zijden wist in de 77e minuut Leo Dijkhuizen in een scrimmage voor het Valkendoel de 3-2 bij de 2e paal binnen te werken. Het leek dus een spannende laatste 10 minuten te worden. Toch was die spanning er gauw vanaf. In de 85e minuut blokte Forum Sport verdediger Scott Drabbe binnen de 16 meter op onnodige wijze met opgestoken arm een voorzet van Mathijs de Mooij. De goed leidende en talentvolle scheidrechter P. Henshuis stond er dicht op en was onverbiddelijk: penalty. Voor Valken was dat het uitgelezen moment om de wedstrijd op slot te gooien. Sven Boonstoppel benutte hem onberispelijk (4-2). Na vier keer te hebben verloren, waarvan drie keer onverdiend, was dit het juiste moment om weer eens te winnen. Het “Vrouwkens” schalde dan ook weer eens als van ouds uit de kleedkamer van Valken na de wedstrijd.

Klik hier voor foto’s gemaakt door Saam de Mooij

klik hier voor de foto’s door Gerrit van der nagel gemaakt.

Statistieken

Scoreverloop Valken’68 – Forum Sport :4-2 (2-1). 9e minuut Sven Boonstoppel 1-0, 10eminuut Ian Baggerman 1-1, 26e Mathijs de Mooij 2-1, 55e minuut Rens van Klaveren 3-1, 77e Leo Dijkhuizen 3-2, 85e minuut Sven Boonstoppel (penalty 4-2).

Valken’68Forum Sport
Gele kaartArjan HaasnootDavy Schilperoort
Rode Kaart

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander van Duijn, Mark van der Plas, Arjan Haasnoot, Jeroen Haasnoot, Erwin de Ridder, Sven Boonstoppel, Mathijs de Mooij, Corstiaan Paap(70e Phinney Disseldorp), John van Rijn (66e minuut Dico Schaap), Rens van Klaveren.

Opstelling Forum Sport: Davy Schilperoort, Mike de Graaf(58e Osman Lamin), Jeroen Beute (84e Matthijs de Jong), Nychel L’Ami, Ian Baggerman, Scott Drabbe, Michael Jongenburger(66e Christian Barros), Leo Dijkhuizen, Mathijs Seilberger, Joshua Steenvoorden, Enno Kuyt.

Zaterdag 17 oktober speelt Valken’68 1 uit tegen Alexandia’66 (Rotterdam) , aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.

By |2017-10-16T22:04:26+00:00oktober 10th, 2015|oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: