Valken pakt weer een punt op weg naar handhaving!!!

Valken pakt weer een punt op weg naar handhaving!!!

Voor het in vorm zijnde Amsterdamse WV-HEDW was het na 90 minuten een opluchting dat er alsnog een gelijkspel op het bord stond. Misschien was er ook wel teleurstelling, want de 2-3 kon in de laatste minuten nog worden verhinderd door Arjan Haasnoot die een bal op de Valken doellijn keerde. Een opluchting omdat WV-HEDW bij rust aankeek tegen een terechte 2-0 achterstand. WV-HEDW domineerde weliswaar de eerste helft, met veel druk naar voren, maar verder dan de zestien kwamen ze niet tegen de sterk acterende Valkendefensie. Het was Valken’68 dat zich met prima tegenaanvallen een handvol kansen schiep in de eerste helft. Gebruikmakend van de sterke balvaste en slimme Ronald Kuijt werden er twee van die kansen benut.

Na een gemiste kans in de 10e minuut was het in de 15e minuut de in de zestien staande Ronald Kuijt die kon terugleggen op de rand van de zestien staande Dick van der Toorn. Met een bekeken droog geplaatst schot door een mêlee van spelers wist hij de bal laag bij de linkerpaal binnen te schieten(1-0).

MOM1568-683x1024MOM1813-1024x683

 

 

 

Na nog een gemiste kans voor Valken was het in de 29e minuut weer raak. Man of the Match Erwin de Ridder onderschepte de bal op het middenveld en wist daarna Ronald Kuijt te bereiken. Zijn steekpass stelde Robbert van Delft in staat om aan de rechterkant de 2-0 vlekkeloos langs de keeper binnen te schieten. Pas in de 45e minuut kwam de voorsprong van Valken in gevaar. Een vrije trap vlak over de muur door Ruben Loeve werd door keeper Erwin van der Nagel uit de kruising getikt. Rust- 2-0.

MOM1676-1024x1024 MOM1885-1024x683

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooij

Na rust keerde de wedstrijd. Misschien door de wissel van de rechtsback aan WD-HEDW kant. Deze damde het gevaar wat Dick van der Toorn de 1e helft stichtte in. Maar een grotere aderlating was het uitvallen van Ronald Kuijt. De bal kon voorin niet meer worden vastgehouden en Valken liet zich steeds verder terugdringen. In de 47e minuut miste Ruben Loeve nog een open kopkans na een voorzet van de behendige Mick van Moerkerk, maar in de 56e minuut was daar toch de 2-1. Een droge schuiver van de rand van de zestien door Mick van Moerkerk. Aan beide kanten werd er druk gewisseld maar het tij was voor Valken niet te keren. De druk bleef groot. Het was in de 82e minuut dat keeper Erwin van der Nagel, de laatste weken in bloedvorm, nu een keer de pech had dat hij verkeerd gokte. Een vrije trap van Ruben Loeve ging nu eens niet over de muur, twee keer eerder in de wedstrijd wel, maar naast de muur. De ietwat op zijn verkeerde been staande Erwin van der Nagel zag met lede ogen de bal naast hem in het doel verdwijnen.

Pas in de 87e minuut kreeg Valken zijn eerste kans op een doelpunt in de tweede helft. Een vrije trap van Dick van Toorn werd door Mark van der Plas met het hoofd teruggelegd op de voor het doel staande Lex Heemskerk. Deze kopte de kans op 3-2 helaas net over. Omdat het WV-HEDW ook in de laatste minuut niet meezat, bal van de doellijn, bleef het 2-2. Een terechte uitslag gegeven de twee gezichten die Valken deze wedstrijd liet zien. Een gelijkspel tegen dit sterk spelende WV-HEDW moet dan ook worden gezien als weer een punt op weg naar handhaving.

Statistieken

Scoreverloop Valken’68 – WV-HEDW 2-2 (2-0). 15e min. Dick van der Toorn 1-0 , 29e min. Robbert van Delft 2-0, 56e min. Mick van Moerkerk 2-1, 82e min. Ruben Loeve 2-2.

Valken’68WV-HEDW
Gele kaartJoeri Driebergen
Rode Kaart

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Lex Heemskerk, Mark van der Plas, Arjan Haasnoot, Herman Binnendijk, Erwin de Ridder, Dick van der Toorn(86e Sander van Duijn), Mathijs de Mooij, Joeri Driebergen, Ronald Kuijt(58e John van Rijn), Robbert van Delft(66e Rens van Klaveren).

Opstelling WV-HEDW: Jordy Heimens, Richard Lynch, Dennis Darnley, Max Ribbens, Mick Zwolle, Tjeerd Meijer(67e Simon Admiraal), Lennart Bril(63e Jasper Santen), Frank Ulrich(46e Berend Schoute), Cees Smaal, Ruben Loeve, Mick van Moerkerk.

Zaterdag 5 maart speelt Valken’68 1 uit tegen Forum Sport 1, aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.

By |2017-10-16T22:04:25+00:00februari 20th, 2016|Nieuws, oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: