Valken doorstaat laatste test: 1-3 winst op Voorschoten’97.

Valken doorstaat laatste test: 1-3 winst op Voorschoten’97.

Arie van Duijn kan tevreden terugkijken op de eerste drie officiële wedstrijden van het vernieuwde Valken’68. Ook de derde districtsbekerwedstrijd werd gewonnen met 1-3 van zaterdag eerste klasser Voorschoten’97. Voorschoten’97 begon fel aan het duel en kwam via een wat wilde ingreep op de rand van de 16 van laatste man Mark van der Plas in de 7e minuut op een 1-0 voorsprong door een benutte penalty van Richard Bakker. Toch wist Valken zich aan de druk van Voorschoten na de eerste 10 minuten te ontworstelen. Een lob van John van Rijn in de 11e minuut was het eerste aanvallende wapenfeit. Valken begon meer en meer de wedstrijd tegen Voorschoten’97 te domineren. Toch duurde het tot de 27e minuut voor de gelijkmaker viel. Een vrije trap werd vanaf 20 meter, de doorgebroken Sven Boonstoppel was neergelegd, laag langs de muur binnen geschoten door John van Rijn (1-1). Een minuut later stond het 1-2. Een diepe bal van Mark van der Plas en geklungel in de Voorschotendefensie gaf Jaco van der Bent de kans om de 1-2 binnen te schuiven. Rust.

Klik hier voor de foto’s van Gerrit van der Nagel

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooij

In de eerste helft was Peter de Best (knieblessure) al vrij snel vervangen door Jeroen Haasnoot. Aan het begin van de tweede helft mochten Ronald Kuijt en Artjan van der Plas hun opwachting maken als invallers voor John van Rijn en Robbert van Delft. Ondanks deze wissels bleef het spelbeeld hetzelfde, wat aantoont dat het met de breedte van de Valkenselectie wel goed zit. Voetballend werd er een aantal fraaie kansen (o.a. Sven Boonstoppel en Artjan van der Plas) gemist om de voorsprong verder uit te bouwen. Aan de andere kant kreeg Voorschoten’97 ook nog wel een paar kansjes op de gelijkmaker maar wist keeper Erwin van der Nagel redding te brengen door onder meer een keiharde volley in de 66e knap over de lat te tillen. Het was tekenend dat de 1-3 weer werd gescoord uit een foutieve beoordeling door de Voorschotendefensie. Een diepte pass van wederom Mark van der Plas werd in de 87e minuut benut door de rappe Jaco van der Bent, de keeper van Voorschoten was te laat, en zette de 1-3 eindstand op het bord.

Concluderend kunnen we zeggen dat de in de twee afgelopen wedstrijden tegen zondag eerste klasser FC Boshuizen en zaterdag eerste klasser Voorschoten’97 Valken zich prima hield met uitzondering van de tweede helft tegen FC Boshuizen. De selectie lijkt breed genoeg om blessures, het langdurig wegvallen van Mark Langeveld, en schorsingen op te vangen, alleen de scherpte in het benutten van kansen zal nog omhoog moeten. Valken’68 lijkt klaar te zijn voor de competitiestart thuis tegen RCL op 3 september.

Valken 68′ 2 verloor de derde bekerwedstrijd met 3-1 van BVCB 2. Het doelpunt voor Valken’68 2 werd gemaakt door Jasper van Klaveren.

By |2017-09-01T15:29:24+00:00augustus 28th, 2016|oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: