Valken doet zichzelf de das om: 1-2 verlies tegen CWO

Valken doet zichzelf de das om: 1-2 verlies tegen CWO

De tegenstander was het er mee eens. De drie punten die mee teruggingen naar Vlaardingen waren gestolen punten, in ieder geval twee van de drie punten. Valken deed zich zelf deze middag weer tekort, net als in de eerdere wedstrijden deze competitie tegen RCL en HVC’10. Het zelf niet benutten van een zes/zevental kansen en de kwetsbaarheid in een tweetal momenten bij de omschakeling leidde tot een onnodige 1-2 nederlaag.

De eerste 15 minuten werd de bal geduldig en zorgvuldig door Valken rondgespeeld. Er kwamen twee kansen uit voort: Robbert van Delft die in de 6e minuut de bal voorlangs schoot en Mark van der Plas die in de 9e minuut een bal uit een corner bij de tweede paal op een haar na mistte. In de 16e minuut ging het mis. Een inspeelpass van centrumverdediger Mark van der Plas werd net over de middenlijn onderschept en er ontstond een 2 tegen 2 situatie die uitmondde in een doelpunt van de veel scorende CWO spits Romeo da Silva op aangeven van Adelcao Mendes Moreira .

Een derde grote kans was aan Valken voor rust ook niet besteed. De op rechts op snelheid gelanceerde Lars van Bommel had de kans om zelf te schieten maar besloot afteleggen op de vrijstaande Robbert van Delft. De bal was net iets te veel achter/onder hem om de kans snel te kunnen verzilveren. Valken 3 kansen gemist, CWO 1 kans, benut. Rust 0-1.

Klik hier voor de foto’s van Gerrit van der Nagel

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooijj

Na rust bleef Valken eerst geduldig en zorgvuldig de gelijkmaker zoeken. De eerste kans was er voor Jaco van der Bent in de 55e minuut, die op de rand van de zestien zijn tegenstander uitkapte en net over schoot. De voor de geblesseerde Mark van der Plas sterk ingevallen Sven Boonstoppel was het die in de 66e minuut op een fraaie manier de gelijkmaker binnen kopte op perfect aangeven van de op linkerflank doorgebroken Lars van Bommel. Deze gelijkmaker zorgde ervoor dat Valken nog meer naar voren ging voetballen. In de 70e minuut werd Valken al een keer gewaarschuwd. Erwin van der Nagel kon nog redding brengen op een schuiver van Adelcao Mendes Moreira bij de eerste paal na deze spaarzame uitbraak van CWO. Kort nadat Lars van Bommel zijn lob over de keeper net naast zag gaan, ging het voor Valken weer mis. Een combinatie tussen Jaco van der Bent en Lars van Bommel werd net over de middenlijn onderschept door de rappe Adelcao Mendes Moreira, die een heel veld leeg voor zich zag en droog de 1-2 langs Erwin van der Nagel schoof. Valken kreeg hierna nog een a twee kansen terwijl CWO in de extra tijd nog een de kans kreeg op de 1-3. Het zelf niet benutten van de kansen was het grootste manco deze middag. Daardoor liep Valken eigenlijk door de paar spaarzame fouten in de omschakeling de gehele wedstrijd achter de feiten aan en verloor het onterecht twee of drie punten. Om te winnen moet je scoren zo simpel is het.

Statistieken

Scoreverloop Valken’68 – CWO 1-2 (0-1). 16e minuut 0-1 Romeo da Silva, 66e minuut Sven boonstoppel 1-1, 78e minuut 1-2 Adelcao Mendes Moreira.

Valken’68CWO
Gele kaartJaco van der Bent, Robbert van DelftJordi de Bruin, Romeo da Silva
Rode kaart

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander van Duijn, Mark van der Plas(56e Sven Boonstoppel), Arjan Haasnoot, Peter de Best, Stefan van der Plas, Lars van Bommel, Erwin de Ridder, Robbert van Delft, Matthijs de Mooij, Jaco van der Bent

Opstelling CWO: Mario Stark, Dempsey Andrade Varela(58e Sebastiaan Houtgraaf), Laurens Cruz, Jelly Moreno (81e Igor Markovic), Adelcao Mendes Moreira, Arij van Bree, Romeo da Silva, Colin Pleijsier(70e Jeandre Andrea), Marlon Almeida, Jordi de Bruin, Mike van der Meer

Zaterdag 8 oktober 2016 speelt Valken’68 1 uit tegen UVS 1, aanvang van de wedstrijd 15:00 uur.

By |2017-10-16T22:04:22+00:00oktober 1st, 2016|oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: