Valken doet wat het moet doen: scoren. 1-5 winst tegen UVS.

Valken doet wat het moet doen: scoren. 1-5 winst tegen UVS.

Vanmiddag trad Valken’68 aan tegen UVS, een uitwedstrijd in de Kikkerpolder. Na afloop waren er geen witte doekjes te zien, wel witte sokken. De goed leidende scheidrechter Schuitemaker stond er namelijk op dat keeper Erwin van der Nagel geen zwarte kousen zou dragen. Een goedwillende Haas was gek genoeg om de witte sokken even snel in Valkenburg te gaan ophalen zodat de wedstrijd op tijd kon beginnen. In nagenoeg dezelfde opstelling, Danny Boere verving de geblesseerde Peter de Best en Sven Boonstoppel startte in de basis i.p.v. Lars van Bommel, verscheen Valken’68 op het veld met maar één doelstelling: winnen door het maken van doelpunten.

In de afgelopen wedstrijden was het te vaak voorgekomen dat Valken’68 de betere ploeg was maar dat het vergat te scoren. Al in de 9e minuut lag de bal voor de eerste keer in het netje. Sven Boonstoppel werd op rechts diep gestuurd en zijn harde lage voorzet werd bij de 2e paal binnengeschoven door Jaco van der Bent. De tweede kans op een doelpunt in de 34e minuut werd nog verprutst, Arjan Haasnoot liep in de weg bij een kopbal van Mark van der Plas die via Arjan en de paal naast ging, maar de derde kans in de 43e minuut werd weer verzilverd. Een door Jaco van der Bent op rechts genomen vrije trap, na een onnodige overtreding van Kenneth Maaskant, werd hard bij de tweede paal binnengekopt door Arjan Haasnoot. Van UVS, behoudens wat gevaar bij dode spelmomenten, had Valken de eerste helft niets te duchten. Rust 0-2.

9u9a9443

 

Klik hier voor de foto’s van Gerrit van der Nagel

mom2356

 

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooijj

De tweede helft liet een zelfde spelbeeld zien. Valken wat kansen creëerde en een UVS wat aanvallend weinig in de melk te brokkelen had. Bij een uitbraak van Valken in de 51e minuut leek de wedstrijd beslist. Een dieptepass van Jaco van der Bent eindigde bij spits Robbert van Delft. Zijn eerste poging werd nog door een verdediger geblokt, zijn tweede poging na een keer kappen verdween in de korte hoek(0-3). Toch leek UVS nog terug te komen in de wedstrijd na een onhandige charge van Mark van der Plas in de zestien. De penalty werd onberispelijk binnen geschoten door Bart van der Weijden (1-3). UVS was echter te onmachtig om de aansluitingstreffer te maken en in de 83e minuut werd de wedstrijd op slot gegooid door een combinatie tussen Sven Boonstoppel en de ingevallen Lars van Bommel. Sven rondde de 1-4 bekwaam af. Goed storen en doorzetten van de uitblinkende linksback Danny Boere leidde tot de 1-5. Na de achterlijn te hebben gehaald legde hij de bal perfect neer voor de bij de tweede paal instormende Lars van Bommel. Trainer Arie van Duijn kreeg eindelijk wat hij wilde: 3 punten, doelpunten en goed voetbal.

Statistieken

Scoreverloop UVS – Valken’68 1-5 (0-2). 9e minuut Jaco van der Bent 0-1, 43e minuut Arjan Haasnoot 0-2, 51e minuut Robbert van Delft 0-3, 53e minuut Bart van der Weijden penalty 1-3, 83e minuut Sven Boonstoppel 1-4, 85e minuut Lars van Bommel 1-5.

UVSValken’68
Gele kaartWilliam van Vliet, Bart van der Weijden, Thomas van RestArjan Haasnoot, Mark van der Plas
Rode kaart

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander van Duijn, Mark van der Plas, Arjan Haasnoot, Danny Boere, Stefan van der Plas(28e Ronald Kuijt), Sven Boonstoppel(85e John van Rijn), Erwin de Ridder, Robbert van Delft(68e Lars van Bommel), Matthijs de Mooij, Jaco van der Bent

Opstelling UVS: Niels van den Burg, Wiliam van Vliet, Kenneth Maaskant(80e Cenny Scheffer), Berend Verdoes, Bart van der Weijden, Ronald Mink(83e Thom Ligtvoet), Tolga Karpuz(58e Jeroen Boogmans), Axel Pison, Rob van der Plaat, Lars Verlaan, Thomas van Rest

Zaterdag 15 oktober 2016 speelt Valken’68 1 thuis tegen DSO 1, aanvang van de wedstrijd 14:30 uur.

By |2017-10-16T22:04:15+00:00oktober 8th, 2016|oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: