Telefoon (071) 4013214|secretariaat@valken68.nl

Valken blijft scoren, weer 5 maal raak!!!

Valken blijft scoren, weer 5 maal raak!!!

Ook een grensrechter zit er wel eens naast. Zo ook die van Valken’68 toen hij een paar weken terug aan Marc Langeveld doorgaf dat er in het paasweekend niet gevoetbald zou worden. Marc boekte prompt een weekje weg en was zo sportief om wat eerder terug te komen (donderdagavondtraining) om afgelopen zaterdag toch de uitwedstrijd van Valken’68 tegen TAVV mee te kunnen spelen. Top, Marc!!! Marc was niet de enige die geboekt had, ook Arjan Haasnoot en Peter de Best. Zij konden helaas niet op tijd terug zijn, maar aan de andere kant gaf dat de 17jarige Mike Glasbergen de kans om als invaller zijn officiële debuut in Valken’68 1 te maken.

Het uitermate mooie weer (24 graden) stond in schril contrast met het weer van de uitwedstrijd tegen TAVV van het vorig voorjaar (gevoelstemperatuur van -15 graden) en zorgde er misschien wel voor dat Valken’68 er de eerste helft wat te gemakkelijk over dacht. Dominerend maar in een te laag tempo om het TAVV echt lastig te maken. Er waren wat schoten uit de tweede lijn, maar het duurde tot de 30eminuut toen de eerste echte kans voor Timo Schaap te noteren viel. Een perfecte uitgevoerde sliding van achteren voorkwam in de 44eminuut dat de vrij voor de keeper opduikende Valken’68 middenvelder Matthijs de Mooij de score zou openen. Toch werd de rust niet met 0-0 gehaald. Na in de beginfase van de wedstrijd bij een spaarzame uitval al eens gevaarlijk te zijn geweest, was het de tweede uitval over rechts die TAVV aan een 1-0 voorsprong met rust hielp.  De bij de tweede paal vrijstaande Jordy Hoogervorst rondde de voorzet van rechts af. Rust 1-0.

Na rust leek het even of TAVV zelfs op 2-0 zou komen. Valken’68 kwam twee keer goed weg waarbij keeper Erwin van der Nagel bij een misverstand zelfs in een uiterste poging de bal over de eigen lat moest tikken. In de 57eminuut kwam de ommekeer. Een vrije trap van Jaco van der Bent vanaf 20 meter verdween via de binnenkant van de paal in het doel (1-1). De vaste en sterk keepende Edwin Pieterse van TAVV liep hierbij een zodanige schouderblessure op dat hij kort erna moest worden vervangen. De in de 55eminuut voor Rody Redel ingevallen Robbert van Delft, een extra spits voor een verdediger, leverde in de 72eminuut het gewenste rendement op. Een door Marc Langeveld prima weggestoken bal werd in de zestien langs de reservekeeper door Robbert van Delft binnen geschoven. Vijf minuten later controleerde dezelfde Robbert van Delft een uittrap van keeper Erwin van der Nagel op prima wijze en bracht middels een één-tweetje met Jaco van der Bent de 3-1 op het bord. Wat onoplettendheid in de Valkendefensie leek in de 80eminuut de spanning terug te brengen in de wedstrijd toen Mitchell van Wijk TAVV terugbracht tot 2-3. Een drietal minuten later was het over en uit. Een foutieve uittrap van de reservekeeper gaf Marc Langeveld de uitgelezen kans om de wedstrijd op slot te gooien (2-4). Een pass door het midden van Robbert van Delft zorgde voor het 2-5 slotakkoord van Jaco van der Bent. De goede uitslag voor Valken’68 bij het gastvrije TAVV (de toeschouwers werden op haring en kibbeling getrakteerd) zorgde tezamen met het lekkere zonnetje voor een opperbeste Paasstemming.

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooij 

Score TAVV – Valken’68 (rust 1-0): 45eJordy Hoogervorst 1-0, 57eJaco van der Bent 1-1 72eRobbert van Delft 1-2, 77eRobbert van Delft 1-3, 80eMitchell van Wijk 2-3, 83eMarc Langeveld 2-4, 89eJaco van der Bent 2-5.

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Jari de Vries, Joey Zandbergen, Pepijn van Duijvenvoorde, Rody Redel (55eRobbert van Delft), Chris de Lange, Selmo Kurbegovic (60eNiels Hogewoning), Matthijs de Mooij, Marc Langeveld, Jaco van der Bent, Timo Schaap (85eMike Glasbergen).

 Zaterdag 11 mei speelt Valken’68 1 thuis tegen Te Werve, aanvang 14:30 uur.

By |2019-05-12T13:42:40+02:00april 20th, 2019|Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68