Uitstekende 2e helft Valken’68 levert gelijkspel op.

Uitstekende 2e helft Valken’68 levert gelijkspel op.

Een straffe koude wind speelde zaterdag een belangrijke rol in de wedstrijd Neptunus Schiebroek 1 – Valken’68 1. Na wat aftasten in de eerste paar minuten zorgde een uittrap van Valkenkeeper Erwin van der Nagel in de 5e minuut dat de wedstrijd op gang kwam. De richting spits Corstiaan Paap getrapte bal werd door de wind gedragen en stuiterde over de te ver voor zijn doel staande Neptunus keeper Dillan Heijnen in het doel (0-1). Valken had de wind dus eindelijk is mee. Met de wind in de rug ging Neptunus op zoek naar de gelijkmaker maar echte kansen werden niet gecreëerd. Onzuiverheid door de harde wind kenmerkte de wedstrijd op dat moment. Toch kwam Neptunus de eerste helft nog op gelijke hoogte. Uit een uitgooi kwam de bal middels een omhaal bij Vincent Velt, die met wat kappen in de 16 meter de bal achter keeper Erwin van der Nagel wist te plaatsen. Dezelfde Vincent Velt kreeg in de 35e minuut nog een goede kans om Neptunus voor rust op voorsprong te brengen, maar keeper van der Nagel voorkwam dat. Rust 1-1.

Na rust, met de iets afgenomen wind tegen, legde Valken’68 een prima 2e helft op de mat. Direct na de aftrap kreeg Dick van der Toorn na een mooi opgezette aanval de kans om de 1-2 te scoren. Via de keeper ging de bal net naast. Toch was het weer de wind die de tweede helft openbrak. Een half geraakte bal door Valken verdediger Sander van Duijn waaide in de lucht door de wind terug en belande pardoes in de 16 voor de voeten van Vincent Velt. Via de voeten van Erwin de Ridder caramboleerde de bal over keeper van der Nagel in het doel (2-1). Valken had de wind dus effe tegen maar liet zich niet van de wijs brengen. Een steekbal van Mathijs de Mooij op de op rechts opstomende Sander van Duijn leidde de verdiende gelijkmaker in de 68e minuut op. De harde en zuivere voorzet van Sander van Duijn werd door Dick van der Toorn laag en hard binnen geschoten(2-2). In de 76e minuut nam Valken’68 brutaal de leiding door de volgens de scheidrechter niet buitenspel staande Sven van Boonstoppel. Sven maakte gebruikte van zijn snelheid en wist knap in de korte hoek de bal langs de keeper te werken(2-3). Toch was het slotakkoord van deze vermakelijke tweede helft voor Neptunus Schiebroek. Een op rechts net buiten de 16 genomen vrije trap bereikte spits Leroy van Bueren die van dichtbij de over de gehele wedstrijd genomen verdiende gelijkmaker binnen kopte. Vergeleken met de wedstrijd tegen Vitesse Delft van twee weken geleden liet Valken deze middag, met name in de tweede helft, een prima wedstrijd zien.

Klik hier voor foto’s gemaakt door Saam de Mooij

klik hier voor de foto’s gemaakt door Gerrit van der Nagel

Statistieken

Scoreverloop Valken’68 – Vitesse Delft: 3-3 (1-1). 5e min. Erwin van der Nagel 0-1, 26e min. Vincent Velt 1-1, 49e min. Vincent Velt 2-1, 68e min. Dick van der Toorn 2-2, 76e min. Sven Boonstoppel 2-3, 81e min. Leroy van Bueren 3-3

Neptunus SchiebroekValken’68
Gele kaartErwin de Ridder, Mathijs de Mooij
Rode Kaart

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander van Duijn, Mark van der Plas, Lex Heemskerk, Arjan Haasnoot, Erwin de Ridder, Sven Boonstoppel, Mathijs de Mooij, Corstiaan Paap (60e Rens van Klaveren), Dico Schaap, Dick van der Toorn.

Opstelling Neptunus Schiebroek: Dillan Heijnen, Nicky Erkelens, Sander van der Velde, Paul Hoekstra (55. Milano Naarden), Daniel van Delft, Freek van ’t Land, Michael Wilson (32. Volkan Unlu), Mark van Leeuwen, Vincent Velt, Leroy van Bueren, Marciano Deekman.

Zaterdag 5 december speelt Valken’68 1 thuis tegen Argon, aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.

By |2017-10-16T22:04:26+00:00november 30th, 2015|oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: