Te Werve uit, altijd lastig: 1-1.

Te Werve uit, altijd lastig: 1-1.

Te Werve uit, altijd lastig: 1-1.

Zaterdag speelde Valken’68 de lastige uitwedstrijd tegen het gastvrije Te Werve. Lastig omdat vaak in de laatste minuten er punten verspeeld werden. Gastvrij, vanwege de hartelijke ontvangst. Zo ook vandaag. Na een roerig weekje op het Duyfrak leek alles weer eens mee te zitten. Eerst was er halverwege de weeknog wel de wat minder leuke mededeling dat trainer Arie van Duijn na dit seizoen stopt. Hij verwoorde het zelf door er op te wijzen dat hij voor zijn gevoel niet over zijn houdbaarheidsdatum heen wil gaan na drie seizoenen Valken’68. Maar toch. De afgelopen twee seizoen onder zijn regime werd er aantrekkelijk gevoetbald als je kijkt naar het aantal voor gescoorde doelpunten en er werd beide seizoenen via de nacompetitie meegedaan om promotie naar de eerste klasse. Daarna was er het goede nieuws dat voorzitter Jaap Janssen vrijdag succesvol een bypassoperatie had ondergaan. En afgelopen zaterdag leek Valken’68 er met drie punten vandoor te gaan bij Te Werve uit. Helaas ging dat laatste niet door.

Op Sportpark Vredenburgh trad Valken’68 in nagenoeg dezelfde opstelling aan als vorige week uit tegen RCL. Rody Redel verving de geblesseerde Peter de Best, Jaco van der Bent nam de nummer 10 positie van de geschorste Marc Langeveld over en Robbert van Delft vulde de leeg gevallen positie van Jaco van der Bent als spits in het 4-4-2 systeem in. Te Werve leek de eerste helft wat dominanter en meer spelend op de helft van Valken, maar het gevaar kwam van Valken af. Een schot in de 15eminuut van Selmo Kurbegovic vanaf 20 meter kon ternauwernood door de keeper van Te Werve Jay Veerman over de lat worden getikt. Een tweede poging van Selmo uit een vrije trap verwerkte hij tot corner. Pas in de 43eminuut viel er de eerste echte kans voor Te Werve te noteren. De nummer 7 van Te Werve Albert Helen leek een vrije doortocht naar keeper Erwin van der Nagel te hebben. Hij koos voor een lob vanaf 20 meter die ruim over het doel van Erwin heen ging. Rust.

Na rust waren er beduidend nog betere kansen voor Valken. De eerste twee grote kansen werden nog verprutst. Robbert van Delft maaide over de bal heen op een voorzet van Selmo in de 47eminuut. En in de 64eminuut bij een verkeerd uitgevoerde buitenspelval was de voorzet van Selmo net te scherp om de voor het doel geheel vrijstaande Robbert van Delft te bereiken. Tussen de twee grote kansen in maakte de keeper van Te Werve bij het uitkomen nog hands buiten de zestien. De prima leidende scheidsrechter Assad Syed betrafte dit terecht met geel en niet met rood omdat een duidelijke scoringskans voor Valken ontbrak. Met zijn karakteristieke versnelling op de eerste 10 meter stoof Selmo in de  71eminuut op de rechterkant langs de verdediger van Te Werve, sneed naar binnen en rondde de diep gestoken bal van Jaco van der Bent bekwaam af (0-1). Te Werve probeerde van alles om de gelijkmaker te forceren, maar kwam niet verder dan een paar corners. In de hechte Valkendefensie kon geen gaatje worden gevonden. Tot aan de 90eminuut. Een lage harde voorzet van rechts verdween via de voet van de Te Werve spits Jaël Paas toch nog in het net (1-1). Een vlammend schot van Joey Zandbergen in de laatste minuut scheerde net over de lat. Te Werve uit, altijd lastig.

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooij 

Score: Te Werve – Valken’68 1-1 (rust 0-0): 71eSelmo Kurbegovic 0-1, 90e, 1-1, 90eJaël Paas.

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Jari de Vries, Joey Zandbergen, Arjan Haasnoot, Rody Redel, Geoffrey Smit, Matthijs de Mooij, Chris de Lange (81eJaber Akhrif), Selmo Kurbegovic (86eTimo Schaap), Jaco van der Bent, Robbert van Delft (74eSven Boonstoppel).

Zaterdag 1 december speelt Valken’68 1 thuis tegen TAVV, aanvang 14:30 uur.

By |2018-12-02T17:46:43+00:00november 24th, 2018|Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: