Te gretig (?) Valken’68 struikelt over de lange bal !!!

Te gretig (?) Valken’68 struikelt over de lange bal !!!

De wil om te winnen was er. Misschien wel iets te veel. Twee keer een lange bal van Alexandria’66 na een Valken aanval resulteerde in een twee tegen twee situatie waaruit de nummer 9 Shaquile Rojer van Alexandria’66 kon scoren. Niet dat de twee overgebleven verdedigers er schuld aan hadden, de nummer 9 draaide met zijn sterke lichaam kort en haalde snel en hard uit. Maar de vraag rijst, had er niet één van de twee backs of een middenvelder achterin moeten blijven om deze twee tegen twee situatie te voorkomen. Misschien was het wel een beetje overmoed na de thuisoverwinning met 4-2 van vorige week op Forum Sport.

Het begin van de wedstrijd Alexandria’66 – Valken’68 in een druilerig en grijs Rotterdam was duidelijk voor Valken. Met kansjes voor Sven Boonstoppel, Mathijs de Mooij en een kopbal van Arjan Haasnoot had Valken de leiding kunnen nemen. Een prachtige opgebouwde aanval van Valken over zes, zeven schijven mondde in de 25e minuut uit in een goede kans voor Sven Boonstoppel, die hij helaas miste. Met veel mensen voor de bal werd de bal door Alexandria uit die Valkenaanval gelijk diep gespeeld, het vaste recept, op de nummer 9 en nummer 11. Het werd het eerste doelpunt van de nummer 9 Shaquile Rojer deze middag (1-0) en was tevens de ruststand.

Na rust ging Valken op zoek naar de gelijkmaker maar een identieke situatie als in de eerste helft luidde de 2-0 in. De Alexandria keeper kon met een snelle uittrap na een Valken aanval in de 52e minuut de nr. 11 Gaultier Obiango aan de linkerkant bereiken. Een keer kappen, voorgeven en de nummer 9 Shaquile Rojer kon zijn tweede doelpunt van dichtbij hard binnenschieten. Deze achterstand leidde tot een aantal wissels aan Valkenkant maar het mocht niet meer baten. Alexandria kreeg door het onrustige spel nog een aantal kansen om de score verder uit te bouwen. In de 70e minuut benutte de net ingevallen nr. 12 William Geyah-darjij één van die kansen. Door een steekpass werd hij in de gelegenheid gesteld om de 3-0 binnen te schuiven. Valken kreeg nog wel enige kansjes om een tegentreffer te scoren maar het geloof was er niet meer.

Klik hier voor foto’s gemaakt door Saam de Mooij

Klik hier voor de foto’s gemaakt door Gerrit van der Nagel

Statistieken

Scoreverloop Alexandria’66 – Valken’68: 3-0 (1-0). 26e min. Shaquile Rojer 1-0, 52e min. Shaquile Rojer 2-0, 70e min. William Geyah-darjij 3-0.

Alexandria’66Valken’68
Gele kaartRoger Lieveld
Rode Kaart

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Herman Binnendijk (66e Lex Heemskerk), Mark van der Plas, Arjan Haasnoot, Jeroen Haasnoot, Erwin de Ridder (68eRonald Kuijt), Sven Boonstoppel, Mathijs de Mooij, Corstiaan Paap (57e Dick van der Toorn), John van Rijn, Rens van Klaveren.

Opstelling Alexandria’66: Darren Scheermeijer, Mike Groeneveld, Dilhian van Beele, Maurijn Rozema (81e Vially Malongi), Roger Lieveld, Carlo Pikeur, Moreno Marengo, Denzel Medar, Shaquile Rojer (68e William Geyah-darjij), Khalid Barkaoui, Gaultier Obiango (84e Jurano O’Brien).

Zaterdag 31 oktober speelt Valken’68 1 thuis tegen Volendam rkav, aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.

By |2017-10-16T22:04:26+00:00oktober 17th, 2015|oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: