Sterk spelend Valken’68 laat winst in slotfase aan FC Aalsmeer: 2-1.

Sterk spelend Valken’68 laat winst in slotfase aan FC Aalsmeer: 2-1.

Het was vanwege de feestweek in Aalsmeer een vroegertje vandaag. Om 12.00 uur trapte Valken af in de uitwedstrijd voor de beker tegen zaterdag eersteklasser Aalsmeer. Valken was de eerste helft de licht dominerende ploeg die meer voor de aanval koos dan FC Aalsmeer. FC Aalsmeer was duidelijk verrast door de sterkte en aanvallende intenties van Valken’68. De verdeling van de weinige kansen in de eerste helft was fifty fifty, Timo Schaap kreeg de eerste kans om de score te openen, daarna waren er twee kansjes via de snelle uitbraak voor FC Aalsmeer. Een schitterend opgezette en uitgevoerde aanval van Valken kant zorgde in de 43e minuut voor de 0-1. Chris de Lange stuurde van eigen helft Jaco van der Bent op rechts de diepte in. Zijn voorwaartse steekbal gaf Ronald Kuijt de gelegenheid om in de zestien Marc Langeveld bij de tweede paal op maat te bedienen (0-1). Rust

De rust gaf de trainer van FC Aalsmeer wat tijd om dingen recht te zetten. Tot de 65e minuut stond Valken behoorlijk onder druk. Niels Hogewoning haalde zelfs een bal van de lijn. Na de 65e minuut kreeg Valken’68 echter een aantal uitstekende mogelijkheden om via de omschakeling de voorsprong uit te breiden. Onder andere Sven, Jaco en Robbert zagen hun doelpogingen mislukken. Een snelle uitval van FC Aalsmeer in de 75e minuut bracht middels een voorzet van de rechterkant de verdiende gelijkmaker op het bord. De nr. 14 kon de voorzet van dichtbij hard binnenschieten(1-1). Na deze gelijkmaker lukte het Valken steeds minder om over de middenlijn te komen. Na weer een bal van de lijn door Matthijs de Mooij was het weer de nummer 14 die in de 90e minuut droog de 2-1 wist binnen te schieten. Voor Valken was dit een uitstekende wedstrijd om eens echt te kijken waar het op dit moment staat. Ondanks het verlies lijkt Valken’68 nu al klaar te zijn voor de competitie.

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooij

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander van Duijn (61e Danny Boere), Matthijs de Mooij, Chris de Lange , Arjan Haasnoot, Niels Hogewoning, Jaco van der Bent, Jaap van der Plas, Ronald Kuijt(46e Robbert van Delft),  Marc Langeveld , Timo Schaap(52e Sven Boonstoppel).

By | 2017-09-17T12:58:49+00:00 september 9th, 2017|Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author: