Telefoon (071) 4013214|secretariaat@valken68.nl

Soccer Boys – Valken’68 1-3. Officieel debuut Steffan Star.

Soccer Boys – Valken’68 1-3. Officieel debuut Steffan Star.

Puzzelen, dat was de opdracht voor trainer Alan Campfens in de aanloop naar de 1e wedstrijd na de winterstop van Valken’68 tegen Soccer Boys uit. Immers in de laatste wedstijd voor de winterstop tegen SVC’08 uit waren Arjan Haasnoot en Samet Arikan tegen een schorsing aangelopen. Tel daarbij op het ontbreken van Chris de Lange en Huug van Duijn, beide met vakantie, dan wordt de spoeling wat dun. Zeker in aanvallend opzicht op de vleugels. Gekozen werd voor de variant met Peter de Best als valse linksbuiten. Op het zachte hobbelige veld van het fysiek ingestelde en verdedigend spelende Soccer Boys was goed voetbal een lastige opgave. Veel lange ballen waren het gevolg.

Valken’68 opende de score met een knappe aanval in de 13e minuut. Een puntgave voorzet van Jaco van der Bent met buitenkantje rechts werd bij de eerste paal knap in de korte hoek ingetikt door Matthijs de Mooij (0-1). Soccer Boys was daarna via Ruben van den Bosch dicht bij de 1-1. Laatste man Sander van der Gugten kon op de doellijn redding brengen. Beide ploegen kregen voor rust nog een goede kans om te scoren. De kopbal van Soccer Boys spits Dave van der Steen spatte bovenop de lat en Samet Yarim zag zijn schot uit de tweede linie via het been van een verdediger net naast verdwijnen. Rust 0-1.

Een ongelukkige handsbal in de 51e minuut op een voorzet van rechts van Chris Guijt gaf Marc Langeveld de kans om via een penalty Valken’68 op 0-2 te brengen. Onberispelijk werd deze penalty benut. Valken’68 liet in de tweede helft het betere voetbal zien en kreeg wat meer kansen en ruimte om de score verder op te voeren. Na een gemiste kans op de 0-3 in de 58e minuut door Sammy Zandbergen, was het Jaco van der Bent in de 71e minuut, die op een schitterende in één keer uit de lucht gegeven voorzet van Marc Langeveld, de 0-3 mocht aantekenen.

De ongelukkige Soccer Boys spits Dave van der Steen schoot in de 83e nog maar eens op de lat, maar het doel van Valken’68 keeper Ruben van der Does leek deze middag schoon te blijven. Ook een terecht gegeven penalty door de goed leidende  scheidsrechter Orlando Duivenstein, werd door keeper Ruben van der Does uit de hoek gedoken. Toch kreeg Soccer Boys nog zijn eretreffer. Uit de na de penalty gegeven corner kopte Martijn Helmendach de 1-3 binnen.

De laatste tien minuten maakte Steffan Star zijn officiële debuut voor Valken’68. De voor Chris Guijt ingevallen vleugelspeler was dichtbij zijn eerste doelpunt, maar keeper Jordy Hermes van Soccer Boys wist deze helaas te keren.

Helaas dit keer geen foto’s van de wedstrijd. Onze hoffotograaf Saam de Mooij is geopereerd aan zijn hand en zit momenteel drie weken met zijn hand in het gips. Beterschap!!!

Score Soccer Boys – Valken’68 1-3 (rust 0-1): 13e Matthijs de Mooij 0-1, 51e Marc Langeveld (p)  0-2, 71eJaco van der Bent 0-3, 90e Martijn Helmendach 1-3

Opstelling Valken’68: Ruben van der Does, Samet Yarim (46e Gerald ten Hove), Pepijn van Duivenvoorde, Sander van der Gugten, Rody Redel, Matthijs de Mooij, Chris Guijt (85e Steffan Star), Sammy Zandbergen (87e Stephan de Mooij)  Marc Langeveld, Jaco van der Bent, Peter de Best .

Zaterdagmiddag 1 februari speelt Valken’68 thuis tegen HVC’10, aanvang 14:30 uur.

By |2020-02-03T13:54:00+02:00januari 26th, 2020|Nieuws|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68