Slechte eerste helft kost Valken’68 de wedstrijd.

Slechte eerste helft kost Valken’68 de wedstrijd.

Valken’68 speelde zaterdagmiddag een cruciaal zes punten duel in de strijd om    handhaving in de eerste klasse tegen directe concurrent Forum Sport.

9U9A7681 9U9A7712 9U9A7789 9U9A7809 Deze uitwedstrijd ging helaas met 1-0 verloren en brak de goede reeks van wedstrijden na de winterstop. Valken was de eerste helft geen schim van de ploeg die de voorgaande vier wedstrijden te zien was. Slechte inspeelpasses, een middenveld wat er niet aan te pas kwam en geen ene kans voor rust om zelf te scoren. Die éne kans had er wel kunnen zijn als de goed leidende scheidrechter niet de pech had gehad dat hij in de tweede minuut net effe te snel op zijn fluit blies in plaats van voordeel te geven aan Sven Boonstoppel die in een één op één situatie zou komen t.o.v. de keeper van Forum Sport. Maar ja een beslissing neem je in een *split second” en kan niet worden teruggedraaid. De eerste helft eindigde dan ook in een terechte 1-0 voorsprong voor Forum Sport. In de 14e minuut ontsnapte Valken nog, toen aanvoerder Mathijs Seilberger alle vrijheid kreeg om drie keer te kappen, aan te leggen en te schieten. Zijn bal eindigde via de binnenkant van de paal in de handen van de kansloos geweest zijnde Valkenkeeper Erwin van de Nagel. Het duurde tot de 27e minuut dat het dominerende Forum Sport op de verdiende 1-0 voorsprong kwam. Een voorzet van de op links staande Robin Diets kon bij de eerste paal worden verzilverd door Mike de Graaf. Rust 1-0.

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooij

klik hier voor de foto’s van Gerrit van der Nagel

Na rust was er opeens een heel ander Valken en een heel ander Forum Sport te zien.   9U9A7908 9U9A7941 9U9A7952 9U9A8085 De slordigheid bij Valken in de eerste helft zat nu plots in het spel van het achteruitlopende Forum Sport. De wedstrijd was plots volkomen open geworden. Een drukkend en naar de gelijkmaker op zoek zijnde Valken tegen het op de uitval gokkende Forum Sport. Goede kansen waren er o.a. aan Valken kant voor Dick van der Toorn in de 47e minuut. Arjan Haasnoot met een kopbal die van de lijn werd geplukt in de 82e minuut en een vrije trap van Sven Boonstoppel, net over, in de 90E minuut. Daarnaast was er nog een eigen inzet van een Forum Sport speler die net over de lat scheerde. Het slordige Forum Sport benutte ook de paar kansen die ze kregen in de tweede helft niet. Slordig bijvoorbeeld hoe een drie tegen twee overtal situatie niet werd benut. Een fraaie omhaal ter hoogte van de penaltystip door Mike de Graaf in de 50e minuut kon in uiterste poging door keeper Erwin van der Nagel tot corner worden verwerkt. Zat het Valken in de tweede helft niet mee, toch was de eindstand van 1-0 een terechte. Als je zo slecht begint roep je een nederlaag over je zelf af. De volgende twee cruciale wedstrijden tegen de directe concurrenten Alexandria 66 en Volendam zullen duidelijk beter moeten worden gestart. Een leuke opsteker voor de club deze middag was nog wel het debuut van de zeventienjarige A1 speler Rodi Redel in Valken’68 1.

Statistieken

Scoreverloop Forum Sport – Valken’68: 1-0 (1-0). 27e minuut Mike de Graaf 1-0.

Forum SportValken’68
Gele kaart
Rode Kaart

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Herman Binnendijk, Mark van der Plas, Arjan Haasnoot, Lex Heemskerk, Mathijs de Mooij, Dick van der Toorn(73e Phinney Disseldorp), John van Rijn(88e Rodi Redel), Robbert van Delft, Ronald Kuijt(83e Ricardo Vijlbrief), Sven Boonstoppel.

Opstelling Forum Sport: Daniel Nolet, Jeroen Beute, Matthijs de Jong, Ian Baggerman, Jeroen Reinking, Osman Lamin(88e Scott Drabbe), Michael Jongenburger, Mike de Graaf, Mathijs Seilberger, Robin Diets(71e Enno Kuyt), Nychel L’Ami(80e Michael Drosten).

Zaterdag 12 maart speelt Valken’68 1 thuis tegen Alexandria’66 (Rotterdam) , aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.

By |2017-10-16T22:04:24+00:00maart 5th, 2016|Nieuws, oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: