Selmo Kurbegovic en Stijn Kalee geven hun visitekaartje af!!!

Selmo Kurbegovic en Stijn Kalee geven hun visitekaartje af!!!

Zaterdagmiddag speelde Valken’68 thuis op het  Duyfrak haar laatste groepsduel voor de beker tegen SV Hillegom. Trainer Arie van Duijn pakte dit laatste bekerduel aan om nog even qua systeem te experimenteren (4-3-3 in plaats van het de laatste weken gebruikte 4-4-2) en om wat andere spelers qua koppel of positie aan het werk te zien. Het werd voor de toeschouwer een vermakelijke open wedstrijd. In de 19eminuut werd het 0-1 door Calvin Arendse. Een steekbal door het midden van Matthijs de Mooij werd door spits Selmo Kurbegovic fraai afgerond 1-1. Kort daarna werd de bal op het middenveld verloren door een verdediger van Valken’68 en werd het 1-2 door Niels van Veen. Identiek aan de eerste Valkengoal was de gelijkmaker van Valken’68 met nu als aangever Jaco van der Bent. Selmo Kurbegovic rondde bekwaam af (2-2). Rust.

Na rust was er een prachtige aanval over links die in de 53evoor 3-2 zorgde. Timo Schaap gaf van links de bal op de vragende en diepgaande Selmo Kurbegovic. Deze had al lang gezien dat Robbert van Delft naast hem vrij stond in de zestien. Voor de in de tweede helft spelende Robbert een makkie om te bevestigen hoe makkelijk hij scoort de laatste weken 3-2. In de 74 en 75 minuut werd duidelijk dat het in 4-3-3 spelende Valken wel heel makkelijk kansen weggaf aan de tegenstander. De 3-3 van Joris van Dongen en de 3-4 van Ronald Turenhout werden wel heel makkelijk weggegeven. De excellerende Selmo Kurbegovic werd in de 75evervangen door de pas zestienjarige Stijn Kalee.

Een vrije trap van links door Niels Hogewoning liet het bekende beeld zien van de met de kop scorende aanvoerder Arjan Haasnoot (78e4-4). Even later kon het niet mooier, je debuut maken als 16-jarige in een officiële wedstrijd voor Valken’68 1 en gelijk scoren. Een diepe bal gestoken door Timo Schaap bereikte Stijn Kalee die hem behendig langs de keeper wipte en daarna de bal eenvoudig in het doel kon tikken 5-4. Helaas was het niet de winnende want Ronald Turenhout maakte in de slotminuut verdiend gelijk 5-5. Door dit gelijke spel zijn beide ploegen uitgeschakeld voor de beker.

Voor trainer Arie van Duijn zal dit duel nog wel wat vragen oproepen. Hoe zet ik het verdedigd beter neer, welk systeem en uit wie bestaat mijn aanvalsformatie? Vragen die volgende week beantwoord zullen moeten zijn want dan begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen het sterke UVS.

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooij 

Valken’68: Erin van der Nagel, Jari de Vries, Matthijs de Mooij, Arjan Haasnoot, Rody Redel (46eRobert van Delft), Niels Hogewoning, Chris de Lange, Selmo Kurbegovic (75eStijn Kalee), Marc Langeveld (46eJaber Akhriff), Jaco van der Bent.

By |2018-09-23T12:51:05+00:00september 16th, 2018|Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: