Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

Robbert van Delft bezorgt Valken een goede kerst !!! 2-1 winst op DoCoS

Robbert van Delft bezorgt Valken een goede kerst !!! 2-1 winst op DoCoS

Afgelopen week zat Niels Hogewoning in de taxi bij Willem en liet in een optimistische stemming weten dat Valken’68 dit seizoen kampioen zou worden. Zijn teamgenoot Arjan Haasnoot nuanceerde dat dezelfde week in het Leidsch Dagblad door te stellen dat de balans bij Valken’68 nog wel eens wil ontbreken en dat dit punten kan kosten. Vanmiddag bleek maar weer een dat het de laatste weken niet zo gemakkelijk gaat bij Valken. Op papier zou DoCoS, ze staan momenteel 11e, een makkelijk tegenstander moeten zijn. Niets van dat alles was waar. De eerste twintig minuten domineerde Valken’68 weliswaar, maar er werden geen kansen gecreëerd. Het laatste station was steeds de slechte voorzet. Goede uitgevoerde aanvallen waren schaars. In de eerste helft was er maar één het noemen waard en dat was de aanval over rechts in de 16e minuut. Stefan van der Plas brak door op rechts en speelde Timo Schaap in de 16 aan, deze legde keurig terug op Marc Langeveld die randje zestien stond. Zijn schot verdween langs de verkeerde kant van de paal. Omdat de goed uitgespeelde aanvallen schaars waren, was het niet verwonderlijk dat het doelpunt vlak voor rust viel uit een spelhervatting. Een vrije trap van Jaco van der Bent aan de linkerkant werd feilloos bij de tweede paal binnen geknikt door Arjan Haasnoot. Rust 1-0.

De tweede helft was nog geen vijf minuten oud toen de 1-1 al op het bord prijkte. Een diepe bal van eigen helft werd opgepikt door DoCoS rechtsbuiten Lars de Ridder, die behendig zijn tegenstander uitspeelde en vanuit een moeilijke hoek liet zien hoe makkelijk hij de laatste weken scoort (1-1). Valken ging nu nog meer drukken maar veel gevaar leverde dit niet op. Er was een schot voorlangs in de 55e minuut van Jaco van der Bent, maar veel meer kregen de toeschouwers niet te zien om zich wat op te warmen. Tijd om te gaan wisselen zal trainer Arie van Duijn gedacht hebben. Door het inbrengen van spits Robbert van Delft, eerder die dag een hattrick in Valken’68 2, bleek het een gouden wissel te zijn. In de 84e minuut verzuimde Jaco van der Bent nog om een voorzet van Jaap van der Plas op waarde te schatten, hij schoot van dichtbij over, een minuut later deed Robert van Delft dat wel. Voor zijn man komend knikte hij de voorzet van Jaap van der Plas in het doel (2-1). De meeste toeschouwers dachten gelijk fluit af. Ik ook want ik had 2-1 op mijn poolkaartje staan. Een vijftal minuten later blies scheidsrechter van Lith het eindsignaal en was ik twintig Euro rijker. De winst voor Valken’68 was verdiend te noemen maar het was van Valken’68 kant niet best. Robbert van Delft bezorgde met de late winnende treffer Valken’68 en mij een goede kerst.

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooij

Statistieken

Scoreverloop Valken’68 – Docos 2-1 (1-0) 45e minuut Arjan Haasnoot 0-1, 50e minuut Lars de Ridder 1-1, 85e minuut Robbert van Delft 2-1.

 Valken’68DoCoS
Gele kaartJaap van der Plas, Arjan Haasnoot
Rode kaart

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander van Duijn, Mark van der Plas, Arjan Haasnoot, Danny Boere( 74e Robbert van Delft), Stefan van der Plas, Jaap van der Plas, Marc Langeveld, Matthias van Beelen (79e Ronald Kuijt), Jaco van der Bent, Timo Schaap(67 Niels Hogewoning).

By | 2017-12-25T12:14:22+00:00 december 16th, 2017|Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

%d bloggers liken dit: