Overtuigende winst Valken’68 0-3

Overtuigende winst Valken’68 0-3

Zaterdag speelde Valken’68 uit bij het in de tweede klasse teruggekeerde SC Monster. Voor aanvang had SC Monster na vijf wedstrijden twee punten meer dan het deze competitie slecht gestarte Valken’68.  De Valken’68 basisopstelling week niet veel af van de twee voorgaande wedstrijden. Timo Schaap ontbrak door een blessure en werd vervangen door Jaco van der Bent, Chris de Lange nam de plaats in van Rody Redel. De wedstrijd was nog geen dertig seconden oud toen Chris de Lange opstoomde aan de rechterkant, Marc Langeveld aanspeelde, die via een steekbal Jaco van der Bent vrij voor de keeper zette. Een 100% scoringskans werd te niet gedaan door de snel uit zijn goal komende keeper Willem-Jan Broch van SV Monster. Het zou de middag worden van een aantal van deze prachtige combinaties met wel een tiental 100% scoringskansen. De eerste benutte scoringskans was in de 12eminuut. Wederom een prachtige combinatie van Marc, Jaco en Selmo Kurbegovic, die als laatste behendig de keeper omspeelde en de 0-1 binnenschoof.

SV Monster dat vorig week nog met 0-3 uit had gewonnen van Soccer Boys werd deze middag niet echt gevaarlijk. Alleen bij dode spelmomenten was er wat gevaar voor het doel van de attent blijvende Valken’68 keeper Erwin van der Nagel te noteren. In de 32eminuut, een combi die begon bij Matthijs de Mooi, benutte Selmo Kurbegovic de kans om de assist van Jaco van der Bent te verzilveren tot 0-2.

De mooiste aanval van de dag leverde geen goal op. Een panna van Selmo aan de zijlijn belandde via Marc en Jaco bij de in de zestien geheel vrijstaande Chris de Lange. Iedereen dacht hij heeft de hoek voor het uitzoeken, de bal ging echter hoog over. Rust 0-2.

Na rust werd het aan Valkenkant wat slordiger. Kansen werden verprutst maar de 0-3 in de 64eminuut had de wedstrijd al definitief beslist. Een vrije trap van Marc Langeveld werd op de voor hem karakteristieke wijze binnengekopt door Arjan Haasnoot.

Bij vlagen, zeker in de eerste helft, was deze middag een prima acterende Valken’68 te zien. Een goed georganiseerde verdediging, een creatief en uitgebalanceerd middenveld en aanval. Valken klimt door deze overwinning weer op tot een middenmoter.

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooij 

Score: SC Monster – Valken’68 0-3 (rust 0-2): 12eSelmo Kurbegovic 0-1, 32e Selmo Kurbegovic 0-2, 64eArjan Haasnoot 0-3.

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Jari de Vries, Joey Zandbergen, Arjan Haasnoot, Peter de Best, Geoffrey Smit, Matthijs de Mooij, Chris de Lange (58eRody Redel), Marc Langeveld, Selmo Kurbegovic (82eNiels Hogewoning), Jaco van der Bent( (86eRobbert van Delft),

Zaterdag 3 november speelt Valken’68 1 thuis tegen DSO 1, aanvang 14:30 uur.

By |2018-11-04T13:33:24+00:00oktober 28th, 2018|Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: