MOEIZAME OVERWINNING VALKEN’68 TEGEN SOCCER BOYS (2-0)

MOEIZAME OVERWINNING VALKEN’68 TEGEN SOCCER BOYS (2-0)

Door Daan Noteboom,

Soccer Boys uit Bleijswijk arriveerde laat op sportpark ’t Duyfrak, daardoor begon de wedstrijd om 14:50 uur. Dit had te maken met de vele files in en rond Den Haag. Het eerste gevaarlijke moment ontstond door een kopbal van Erwin de Ridder uit een vrije trap van John van Rijn (18e min.). Valken’68 had het geluk aan haar zijde dat scheidsrechter Post niet voor een strafschop floot uit de eerste corner van Soccer Boys (23e min.), ook al claimde Soccer Boys dat er duidelijk hands werd gemaakt.

 Klik hier voor de foto’s van Gerrit van der Nagel

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooijj

Na ongeveer een half uur spelen was spits Ardjan van der Plas dichtbij de 1-0. Helaas moest hij daarna geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Robbert van Delft. Ook Sven Boonstoppel was dichtbij de 1-0 (32e min.) maar hij zag zijn harde schot in twee instanties gestopt door de doelman van Soccer Boys, Mark Heintjes. Vlak voor de rust was er een prima voorzet van linksback Peter de Best, maar de ingevallen Robbert van Delft raakte de bal maar half. Zo werd er een ruststand bereikt van 0-0.

Vrijwel direct in de tweede helft was het de snelle Ferry Bross die profiteerde van een misverstand tussen de twee centrumverdedigers Mark van der Plas en Arjan Haasnoot. Helaas voor Soccer Boys schoot hij ruim voorlangs de goal van Erwin van der Nagel. Dus Valken’68 was gewaarschuwd, maar even later was het weer Ferry Bross (49e min.) die snoeihard de bal over de lat schoot. De thuisclub had ook op voorsprong kunnen komen, helaas was de voorzet vanaf de achterlijn van Erwin de Ridder (50e min.) niet besteed aan Robbert van Delft die de bal beroerde met de buitenkant van zijn schoen. Soccer Boys counterde weer via Ferry Bross (55e min.), zijn derde kans schoot hij in het zijnet.

Dan komt Valken’68 op voorsprong, via een snelle omschakeling op de vlak na de rust (48e min.) ingevallen Lars van Bommel kon Marc Termeulen niets anders doen dan Van Bommel haken in de zestienmeter. Marc Termeulen werd met een rode kaart van het veld gezonden en Robbert van Delft (65e min.) scoorde koel de toegekende strafschop. Dit was voor Robbert van Delft zijn tweede benutte strafschop, hij scoorde eerder tegen RCL.

Dan is het te danken aan doelman Erwin van der Nagel dat de 1-0 blijft staan, met een katachtige reactie reageerde hij op de inzet van Wilmar Zeelenberg (67e min.). De thuisploeg krijgt het dan moeilijk tegen 10 tegenspelers. Het was te danken aan rechtsback Danny Boere die met een perfecte sliding op de bal belette dat Pascal de Ruyter (72e min.) de 1-1 kon scoren. Waar de 1-1 dan niet valt is het de ingevallen Matthijs de Mooij (87e min. ; hij was te laat bij de wedstrijdbespreking) die met een prachtig afstandschot de 2-0 liet aantekenen. De derde goal kwam er niet doordat Matthijs de Mooij in de blessuretijd de bal over de lege goal schoot nadat Robbert van Delft de doelman van Soccer Boys had uitgespeeld. Trainer Arie van Duijn na afloop: “Dit was een wedstrijd om snel te vergeten, maar het leverde wel drie belangrijke punten op.”

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Danny Boere, Mark van der Plas, Arjan Haasnoot, Peter de Best, Stefan van der Plas, Sven Boonstoppel, Erwin de Ridder, Ardjan van der Plas (Robbert van Delft 39e min.), John van Rijn (Lars van Bommel 48e min.) en Jaco van der Bent (Matthijs de Mooij 62e min.).
Gele kaart(en) Valken’68: geen. Gele kaart(en) Soccer Boys: Mark Heintjes. Rode kaart(en) Soccer Boys: Marc Termeulen.

Aanstaande zaterdag 1 oktober 2016 speelt Valken’68 thuis tegen CWO, aanvang van de wedstrijd 14:30 uur.

Het tweede elftal won de uitwedstrijd tegen Sportlust 2 in Woerden met 3-6, door doelpunten van Rody Redel (3), Ardy Vooijs, Herman Binnendijk en Jasper van Klaveren.
Aanstaande zaterdag 1 oktober 2016 speelt Valken’68 2 uit tegen Sportclub Monster 2, aanvang van de wedstrijd 12:00 uur.

By |2017-09-01T14:54:31+00:00september 25th, 2016|oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: