Met opgeheven hoofd kiezen voor de andere deur. Valken verliest met 2-1 van Te Werve.

Met opgeheven hoofd kiezen voor de andere deur. Valken verliest met 2-1 van Te Werve.

Niet wetende dat het Julianalaantje in twee werd gesplitst door een drukke doorgaande weg, koos Valken op de heenweg voor de verkeerde kant van het Julianalaantje, zeg maar de voordeur, en arriveerde daarom na een stukje omrijden via de achterdeur aan de ietwat late kant, maar toch nog op tijd, voor de wedstrijd tegen periodetitel- en kampioenskandidaat Te Werve (Rijswijk).

Het via de voordeur (kampioen worden) en daarmee realiseren van de doelstelling voor dit seizoen van promoveren lijkt met het verlies van 2-1 tegen Te Werve niet meer haalbaar. Valken heeft nu 10 punten achterstand. Om in de termen van trainer Arie van Duin te spreken: Dan maar via de achterdeur (periode kampioenschap).

Valken’68 speelde vanmiddag een goede wedstrijd, Het verloor weliswaar met 2-1 van Te Werve, dat hiermee het periodekampioen behaalde en voorlopig het kampioenschap samen met RCL lijkt te gaan uitvechten, maar Valken kan met opgeven hoofd voorlopig voor de andere deur kiezen. Voorlopig omdat het seizoen nog lang is en er nog van alles kan gebeuren. In het seizoen 2013/2014 toen Valken met aan het eind 5 punten voorsprong kampioen werd van de tweede klasse, stonden ze met de winterstop ook 11 punten achter op de nummer 1.

Gedurende de eerste helft was het Valken dat de wedstrijd licht domineerde en de betere kansen kreeg. Sven Boonstoppel 2x en Jaco van der Bent hadden Valken op voorsprong moeten zetten, al was er ook een goede kans voor Ismael Blachshaw die zijn inzet gekeerd zag door keeper Erwin van der Nagel die zijn doel goed verkleinde. Rust 0-0. Tegen de verhouding in was het in de 50e minuut dat Te Werve op voorsprong kwam. Een afgeslagen corner belandde bij Azief Jahangir die aan de rechterkant, net binnen de zestien, de bal op een fraaie wijze in het net volleerde(1-0). Nog geen 5 minuten later kwam Valken weer op 1-1. Een zeer fraaie aanval startte bij Robbert van Delft die met zijn kopbal Sven Boonstoppel op rechts wegstuurde richting de achterlijn.

Het terugleggen op de mee opgestoomde Sander van Duijn en diens scherpe voorzet monde uit in een schitteren kopbal van Matthijs de Mooij die vanaf de rand van de 16 net onder de lat over de keeper van Te Werve in het doel plofte. Valken leek door deze gelijkmaker nog sterker te worden en leek daarmee roet in het eten te gooien van Te Werve dat een overwinning nodig had voor het periode kampioenschap. Met name wissels aan de kant van Te Werve, twee verse aanvallers, en wissels aan de kant van Valken, van 4-3-3 naar 4-4-2, keerde in de laatste 20 minuten het spelbeeld. Te Werve was de laatste 20 minuten de bovenliggende partij omdat Valken misschien noodgedwongen, teveel aanvallers langdurig geblesseerd, teveel achteruit begon te lopen. Typerend was dat de sterke Valkendefensie die bijna de gehele wedstrijd geen kans had weggegeven toch geklopt werd in de 86e minuut en wel bij wederom een corner. De ingevallen fysiek sterke Jahrizino Valentijn kopte van dichtbij de winnende 2-1 binnen. Valken ging nog wel op zoek naar de gelijkmaker en kreeg van de goed leidende scheidsrechter van der Bent daar ruim de tijd voor, hij genoot waarschijnlijk ook van de ambiance, de faire strijd en het heerlijke zonnetje, maar kreeg geen loon naar werken. Namens Valken’68: Te Werve van harte gefeliciteerd met dit periodekampioenschap.

Klik hier voor de foto’s van Gerrit van der Nagel

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooij

Statistieken

Scoreverloop Te Werve-Valken’68  2-1 (0-0). 50e minuut Azief Jahangir 1-0, 55e minuut Matthijs de Mooij 1-1, 86e minuut Jahrizino Valentijn 2-1.

Te WerveValken’68
Gele kaartAnas el Hammouchi, Rico Kogeldans
Rode kaart

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander van Duijn (85e Peter de Best), Mark van der Plas(56e Sven Boonstoppel), Arjan Haasnoot, Danny Boere, Stefan van der Plas, Sven Boonstoppel, Erwin de Ridder, Robbert van Delft (81e Ronald Kuijt), Matthijs de Mooij, Jaco van der Bent(67e John van Rijn).

Zaterdag 5 november 2016 speelt Valken’68 1 thuis tegen Kethel Spaland, aanvang van de wedstrijd 14:30 uur.

By |2017-10-16T22:04:15+00:00oktober 30th, 2016|oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: