Mededelingen van het bestuur: Ledenvergadering en Kunstgras

Mededelingen van het bestuur: Ledenvergadering en Kunstgras

Ledenvergadering

Vergeet u niet de Algemene Leden Vergadering van vrijdagavond 28 oktober, we rekenen op uw komst! Aanvang 20.00 uur.

Tevens zijn er in de commissie kamer nog enkele leden/ toegangspassen te verkrijgen, mocht u als niet spelende senior of vrijwilliger er nog geen ontvangen hebben. Op te halen bij de bestuurder van dienst!

Kunstgras

Wat betreft de berichtgeving over kunstgras, volgen wij de richtlijnen geadviseerd door RIVM/ KNVB/ Gem. Katwijk en de GGD zoals hieronder vermeld;

Alle partijen begrijpen de ongerustheid die is ontstaan over het voetballen op de kunstgrasvelden. Evenals minister Schippers en de KNVB volgen ook de GGD Hollands Midden en de gemeente de lijn van het RIVM dat er op dit moment geen reden is om te stoppen met sporten op kunstgrasvelden vanwege gezondheidsrisico’s. Zowel de gemeente als de voetbalverenigingen in Katwijk wachten de onderzoeksresultaten mede daarom af. De minister heeft erop aangedrongen dat  de onderzoeksresultaten van het RIVM voor eind 2016 beschikbaar zijn. De gemeente heeft zich aangemeld bij het RIVM met het verzoek om één of meerdere kunstgrasvelden in de gemeente Katwijk bij het aankomende onderzoek te betrekken.

De voetbalverenigingen zullen de spelers niet beletten om te voetballen op de velden, gelet op alle informatie die op dit moment beschikbaar is.  “Wij hebben met de verenigingen besproken dat de ouders zelf beslissen of zij hun kinderen willen laten voetballen,” zegt wethouder Krijn van der Spijk. Het RIVM beveelt aan om kinderen alleen te laten sporten op rubbergranulaat en niet op andere wijze er mee te laten spelen en geeft verder het advies om hen na het sporten -zoals gewoonlijk- te laten douchen en schone kleren aan te trekken.

Mocht er de komende tijd, voorafgaand aan de resultaten van het onderzoek, aanleiding zijn om weer bij elkaar te komen en hierover te communiceren, dan zullen de gemeente, de voetbalverenigingen en de GGD Hollands Midden dat doen. De wethouder zal ook de gemeenteraad informeren over de huidige stand van zaken.

Namens de gezamenlijke voetbalverenigingen en de GGD Hollands Midden,

  • Krijn van der Spijk, wethouder Sport
  • Gerard Mostert, wethouder Volksgezondheid
  • GGD Hollands Midden                    E. Meeuwsen
  • FC Rijnvogels                                  P. Plug
  • K.v.v. Quick Boys                            H.J. van Maanen
  • Rijnsburgse Boys                            A. Hendriksen
  • Valken ’68                                       J. Janssen
  • VV Katwijk                                       M. Vergouwen
By |2017-10-16T22:04:15+00:00oktober 27th, 2016|Mededelingen, oud|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: