Joeri Driebergen & Dico Schaap zetten Valken’68 op het goede spoor. Nog 5 te gaan!!!!!

Joeri Driebergen & Dico Schaap zetten Valken’68 op het goede spoor. Nog 5 te gaan!!!!!

Zonder andere spelers tekort te willen doen waren het met name Joeri Driebergen en Dico Schaap die Valken’68 in deze halve competitie om rechtstreekse degradatie op het goede spoor zetten. Valken’68 leek weer op de goed geoliede machine van de vorige twee seizoenen. Verdedigend sterk met de kopsterke, overzicht behoudende en rust brengende Joeri Driebergen als slot op de deur, een middenveld wat vaak de tweede bal had en een aanval die continue afjoeg en de kansen benutte. Valken won verdiend met 1-3 van CSW (Wilnis) dit eerste duel om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Aanstaande zaterdag 21 mei speelt CSW haar tweede duel uit bij WV-HEDW en zal daar moeten winnen om niet rechtstreeks te degraderen. Alleen in het geval dat CSW wint zal Valken op dinsdag 24 mei nog een wedstrijd om rechtstreekse degradatie te voorkomen moeten spelen en wel thuis tegen WV-HEDW. Gegeven het feit dat drie verdedigers van CSW tegen een schorsing opliepen in het duel tegen Valken, is het eerder waarschijnlijk dat Valken aanstaande dinsdag start met de reguliere nacompetitie en dan thuis speelt tegen BVCB uit Bergschenhoek. Na dit thuis duel volgt zaterdag 28 mei de wedstrijd uit tegen BVCB.

Valken startte de uitwedstijd op dinsdagavond om 20,00 uur tegen CSW scherp en gefocust, ondanks het feit dat een aantal spelers nog maar net klaar waren met hun dagelijkse werkzaamheden. Na een periode van aftasten, corners voor Valken en een paar kleine kansjes was het Valken’68 dat in de 29e minuut de score opende. Een crosspass van Joeri Driebergen bereikte spits Robbert van Delft aan de linkerkant van de zestien. Deze legde de bal op maat terug op de inkomende Dico Schaap. Zijn zuiver ingeschoten schuiver belandde bij de 2e paal in het doel (0-1). Rust.

In de 51e minuut was het Sven Boonstoppel die de pech had dat zijn schot, na een solo op rechts, op de linkerpaal belandde, maar kort daarna kon toch de 0-2 worden aangetekend. Goed storend werk van Arjan Haasnoot op de linkerflank zorgde ervoor dat hij een voorzet op maat kon geven aan Rens van Klaveren (0-2) in de 57e minuut. De 0-3 in de 73e minuut was de ultieme beloning voor het goede spel van Valken. Een crosspass van Dico Schaap bereikte Mathijs de Mooij aan de linkerkant van de zestien. Deze speelde zijn man uit en legde de bal panklaar voor Rens van Klaveren die zijn tweede deze avond mocht scoren. Toch kwam Valken nog even onder druk toen middels opportunistisch spel CWS de 1-3 liet aantekenen via een kopbal van Jelle van den Bosch uit een corner in de 75e minuut. Verder dan een grote kans voor Justin Blok kwam CSW in de laatste fase van de wedstrijd niet. Een meer dan verdiende winst voor Valken in deze belangrijke wedstrijd. De waarschijnlijk er niet toe doende penalty serie na afloop werd nog wel gewonnen door CSW.

Nog 5 te gaan (Er van uit gaande dat CSW zaterdag niet wint): Als Valken zich plaatst voor de nacompetitie zijn er hopelijk nog vijf wedstrijden te gaan.

  • Dinsdag 24 mei (28 mei) Valken’68-BVCB
  • Zaterdag 28 mei (31 mei) BVCB – Valken’68

De data tussen haakjes gelden indien CSW de wedstrijd tegen WV-HEDW niet verliest.

Als Valken van BVCB wint

  • 4 juni TAVV 1 of Piershil 1 – Valken’68
  • 7 juni Valken’68 – TAVV 1 of Piershil 1

Als Valken van TAVV 1 of Piershil 1 wint:

  • 11 juni finale tegen of RCL 1 of WV-HEDW of DCV 1 of Westlandia 1

Statistieken

Scoreverloop CSW – Valken’68: 1-3 (0-1). 29e min. Dico Schaap 0-1, 57e min. Rens van Klaveren 0-2, 73e min. Rens van Klaveren 0-3, 75e Jelle van den Bosch 1-3.

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Herman Binnendijk, Joeri Driebergen (81e Ardy Vooys), Arjan Haasnoot (76e John van Rijn), Lex Heemskerk, Erwin de Ridder, Sven Boonstoppel, Dico Schaap, Robbert van Delft, Mathijs de Mooij, Rens van Klaveren (84e Sander van Duijn).

 

By |2017-09-01T15:30:50+00:00mei 18th, 2016|oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: