Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

Jeugdopleiding

Jeugdopleiding 2017-10-16T22:04:06+00:00

Jeugdopleiding Valken’68

Valken’68 is een snel groeiende vereniging waarbij de focus van de vereniging ligt bij de jeugd. Aan de basis van het eerste team van Valken’68 behoort een gedegen jeugdopleiding te staan. In de jeugd moet het voetballen worden geleerd. Eén van de doelstellingen van Valken’68 is dat zij willen presteren op een hoog niveau ( 1e klasse) binnen het amateurvoetbal met zo veel mogelijk door haar zelf opgeleide talenten. Hierbij is het van belang om een goed georganiseerde en functionerende jeugdopleiding te hebben.

De doelstelling van de jeugdopleiding.

De vele vrijwillige kaderleden van Valken’68 duidelijkheid en handreikingen geven over de wijze van trainen, spelen en opleiden binnen Valken’68, waarbij zowel de kwaliteit als het plezier van de trainers en spelers omhoog gaat.

Het uitgangspunt voor het jeugdvoetbal is het realiseren van voorwaarden waardoor de jongens en meisjes zich in het voetballen goed kunnen ontwikkelen en waarbij:

 1. Zij plezier beleven aan het voetbal en het naar hun zin hebben.
 2. Het voetballen een belangrijke plaats blijft houden in het leven, ook op latere leeftijd.
 3. Er een goede collectieve beleving is in het voetbal.
 4. Om dit te bereiken, er in de D/E/F getraind wordt om de technische basis te leggen en zal er bij de A/B/C meer de nadruk liggen op de tactiek.
 5. Winnen en resultaat wel belangrijk is maar niet ten koste van alles.
 6. Het streven van de jeugdopleiding is om alle selectie teams op het niveau van de 1e klasse te laten spelen.

Hoe hoger het team speelt des te beter dit is voor de spelers en hun ontwikkeling en ook voor de trainers die erbij betrokken zijn. Spelen onder de maximale weerstand is het beste voor de teamprestatie en ontwikkeling. Hiervoor is hard werken met een goede discipline erg belangrijk als speler en trainer. Een goede mentaliteit geeft een positieve ontwikkeling aan de jeugdspeler, waar de trainer ook actief op coacht.

Valken’68 beschikt over goede (kunstgras) velden waardoor trainen altijd mogelijk is. Alle teams kunnen hierdoor ook twee keer per week trainen. De voetbaltrainingen zullen dan ook zo effectief mogelijk ingevuld worden.

Voetbaltraining is voetballen. In de trainingen zal het “voetbal” centraal staan, met:

 • Voetbal gerichte vormen, wedstrijdgerichte oefeningen en veel met de bal.
 • Veel herhalingen, oefenen, oefenen en oefenen.
 • Techniek trainingen; passen, trappen en balaanname.
 • Afstemmen op het niveau van de groep.
 • Spelen om te winnen, doelpunten maken en doelpunten voorkomen.
 • Dit met een juiste coaching en het motiveren van de spelers, spelers iets willen leren.

Om dit alles tot een goede uitvoering te maken hebben we elkaar nodig. Spelers, trainers, begeleiders en ieder die te maken heeft met het team en/of de vereniging.

Voor 2017 heeft de KNVB de nodige plannen klaar staan die voor het jeugdvoetbal erg ingrijpend zijn. Het gaat m.n. veranderen voor de spelers tot en met onder de 12 jaar. Er zal gespeeld worden in teams van dezelfde jaargroepen met een andere invulling van het team, het veld en spelregels. Valken’68 zal hierop zo snel mogelijk inspelen zodra de KNVB meer duidelijkheid zal geven over de ingang datum van de veranderingen.

foto-jnJan Nonkes

Hoofd Jeugd Opleiding Valken’68