Het zit Valken’68 niet mee: 0-1 verlies.

Het zit Valken’68 niet mee: 0-1 verlies.

Aan de inzet lag het niet, die was meer dan 100%. In de laatste 10 minuten blessuretijd was zelfs keeper Erwin van der Nagel meerdere malen op de helft van SV Nootdorp te zien. De op inzet verdiende gelijkmaker wou echter niet vallen deze middag. Valken begon vrij voortvarend aan deze wedstrijd waar de belangen groot waren voor beide partijen. Koploper SV Nootdorp, zonder de geschorste spits, moest winnen om niet af te haken in de strijd om het kampioenschap in de eerste klasse B van district West II en Valken’68 moest punten halen op boven de degradatiestreep te blijven.

 

Al in de 6e minuut kreeg Valken een domper te verwerken die ze uiteindelijk niet meer te boven zou komen. Een aanvallend Valken verloor de bal op het middenveld en deze belandde middels een diepte pass bij Jeffrey Flohr die verdediger Lex Heemskerk op twintig meter voor het doel nog voor hem had. Keeper Erwin van der Nagel had echter op dat moment er al voor gekozen om een aantal meters uit zijn doel te komen. De lob paste precies. 0-1. Valken ging nog meer op de aanval spelen maar echt gevaarlijk werd het niet. De opbouw was aan de rechterkant af en toe te slordig en de vleugelspelers waren niet in staat om hun tegenstanders voorbij te gaan. Toch was er voor spits Robbert van Delft op aangeven van Rens van Klaveren een grote kans in de 27e minuut om op gelijke hoogte te komen. Hij kreeg echter net te weinig tijd om af te ronden en zijn schot werd geblokkeerd. Het verdere gevaar van Valken kwam uit de vier corners die ze voor rust kreeg terwijl SV Nootdorp een grote kans op de 0-2 mistte in de 44e minuut. Peter Korteling schoot een door keeper Erwin van der Nagel gekeerd schot van dichtbij hoog over. Rust 0-1.

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooij

klik hier voor de foto’s van Gerrit van der Nagel

De tweede helft liet een zelfde spelbeeld zien waarbij Valken er zelfs voor koos om al vanaf de 65e minuut 1 op 1 te spelen. Centrale verdediger Arjan Haasnoot werd aanvallend ingezet. Ondanks de vele Valken corners en scherp ingesneden vrije trappen van Jeroen Haasnoot bleef het stugge SV Nootdorp verdedigend vrij makkelijk overeind. Door het hoge aantal blessure behandelingen aan Nootdorp kant was de goed leidende scheidrechter Zuidwijk zelfs genoodzaakt om er 10 minuten blessuretijd bij te tellen. Het mocht voor Valken echter niet baten. Ondanks de 100% inzet wou de verdiende gelijkmaker vanmiddag niet vallen. Het is nu zaak voor Valken om in de drie resterende wedstrijden zes punten bij elkaar te sprokkelen en dat zal een hels karwei worden.

 

Statistieken

Scoreverloop Valken’68 – SV Nootdorp: 0-1 (0-1). 6e min. Jeffrey Flohr 0-1.

Valken’68SV Nootdorp
Gele kaartArjan Haasnoot, Sven BoonstoppelPeter Korteling
Rode Kaart

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander van Duijn, Lex Heemskerk, Arjan Haasnoot, Jeroen Haasnoot, Erwin de Ridder, Rens van Klaveren(82e Dick van der Toorn), Mathijs de Mooij, , Robbert van Delft, Ronald Kuijt(73e John van Rijn), Sven Boonstoppel (89e Ardi Vooys).

Opstelling SV Nootdorp: Björn Benard, Daley Windhorst, Yannick Blom, Peter Korteling, Stefan Stam, Mike Hollenberg, Roy Beijer(55e Jeffrey Spaans), Charly Windhorst, Jeffrey Flohr(89e Alex Jacobs), Nick Sleeking, Gillian Pieper(81e Randy Stanneveld).

Zaterdag 30 april speelt Valken’68 1 uit tegen ARC 1, aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.

 

By |2017-10-16T22:04:23+00:00april 23rd, 2016|oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: