Het doel heiligt de middelen: Valken’68 – SC Monster 1-1.

Het doel heiligt de middelen: Valken’68 – SC Monster 1-1.

Zaterdagmiddag speelde Valken’68 thuis tegen concurrent Sportclub Monster. Concurrent omdat beide ploegen momenteel laag geklasseerd staan in de tweede klasse C van district West II. De punten binnenhalen was voor beide ploegen belangrijk in deze fase van de competitie. Winst voor Valken’68 betekende dat het gat met het op de p/d plaats staande SC Monster vergroot zou worden na een voorlopige veilige 8 punten. Verlies zou betekenen dat het gat nog maar twee punten in het voordeel van Valken’68 zou zijn.

De regen had het spelen op het natuurgras van veld 1 onmogelijk gemaakt, dus verplicht uitwijken naar het kunstgrasveld. Mooi voetbal werd echter door de extreem harde wind onmogelijk gemaakt. Met de wind in de rug kon je bal niet bijhouden, met de wind tegen kon je de bal bijna niet vooruit krijgen. Uitgespeelde kansen waren dus spaarzaam. Rare capriolen waren er te over.

Eén van de mooie spaarzame aanvallen in de eerste helft was te noteren in de 10eminuut. Op links stoomde Timo Schaap op, gaf voor, Robbert van Delft stapte keurig over de bal heen en de in de zestien staande Sven Boonstoppel leek te gaan scoren. Zijn rechtervoet bleef echter hangen achter het uitgestoken been van zijn uitgekapte tegenstander. Geen penalty oordeelde de scheidsrechter en weg kans op 1-0. De grootste kans in de eerste helft was echter voor Sportclub Monster. De gedreven Arjan Haasnoot had de pech dat hij deze wedstrijd twee keer noodgedwongen de boel achterin zou moeten corrigeren. De eerste keer leverde dat Sportclub Monster eind eerste helft dus een penalty op. Met de wind in de rug schoot Mike Peereboom deze huizenhoog over. Rust 0-0.

De tweede helft had Valken’68 de wind mee en leek het op 1-0 te gaan komen toen Sven Boonstoppel één op één op de keeper afging. Helaas voor Valken’68 verdween de inzet van Sven via de voeten van SV Monster keeper Willem-Jan Broch over de achterlijn. Geklungel in de achterhoede van Valken’68, tot tweemaal toe zelfs, gaf Sportclub Monster speler van den Bos de onverwachte mogelijkheid om zijn team op een 0-1 voorsprong te brengen in de 60eminuut. Het waren de twee invallers aan de kant van Valken’68, Niels Hogewoning en Samet Yarim, die uiteindelijk voor Valken’68 wel de weg naar het vijandelijke doel wisten te vinden.

De net ingevallen Samet wist de vrijstaande Niels Hogewoning in 72eminuut te bereiken. Vanaf een ruime 20 meter schoot Niels beheerst de bal langs de SC Monster keeper(1-1). Het achterin één op één spelende Valken’68 liep tegen het einde van de wedstrijd nog tegen een direct rode kaart aan. Arjan Haasnoot zag geen ander middel om een doorgebroken speler net buiten de zestien af te stoppen dan deze van achter in de rug te lopen. Het doel heiligt de middelen. Verliezen mag niet. Een gelijkspel 1-1 en nog steeds 5 punten voorsprong is wat restte.

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooij 

Score Valken’68 – SC Monster 1-1 (rust 0-0): 60eVan den Bos 0-1, 72eNiels Hogewoning 1-1

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Jari de Vries (70eSamet Yarim), Chris de Lange, Joey Zandbergen, Arjan Haasnoot, Matthijs de Mooij, Sven Boonstoppel (70e Jeroen Oskam), Rody Redel, Robbert van Delft, Jaco van der Bent, Timo Schaap (46eNiels Hogewoning)

Zaterdag 23 maart speelt Valken’68 1 uit tegen Soccer Boys, aanvang 14:30 uur.

By |2019-03-24T11:48:54+00:00maart 16th, 2019|Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: